Разом ми можемо зробити більше: креативність і кооперація кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

13 February 2018, 15:07

Саме під таким девізом “Together we can do more” пройшли міжнародні методичний і навчальний семінари із легендарним JJ Wilson, методистом, вчителем, автором навчальних підручників і письменником із Великої Британії, який, подорожуючи світом, ділиться власним досвідом, позитивом і мотивує до вивчення й успішного викладання англійської мови.

В Україні він вперше, тож НПП кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей (доценти Л.В. Березова, О.В. Іванова, А.В. Найдьонова, О.Г. Пономаренко і асистент Л.Л. Пилипенко) мали унікальну можливість отримати нові ідеї, методичні рекомендації й цінні поради щодо покращення викладання англійської мови у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а також відобразити набуті знання в наукових доробках у рамках ініціативної теми кафедри «Англомовна професійна комунікація в координатах євроінтеграційної тенденції в Україні».


Дж. Дж. Вілсон зосередив увагу на ключових навичках ХХІ століття, що складаються із трьох «К»:

  • Креативність;
  • Критичне мислення;
  • Кооперація.

Тож, дослухаючись до порад світового експерта, креативним рішенням викладачів стало запрошення студентів НУБіП України на виїзне заняття з англійської мови з носієм мови (і втілюючи в життя рекомендації ректора нашого університету, професора Ніколаєнка С.М. щодо проведення нестандартних виїзних занять), під час якого студенти і викладачі, перебуваючи в рівних умовах під пильним оком носія мови, відповідали на запитання, тим самим розвиваючи критичне мислення, типу “Which professions are the least/most trusted? Why? Has it changed in recent years? Why?” і об’єднувалися в кола однодумців, любителів англійської мови. Сучасні студенти вимагають сучасних методів і підходів навчання до яких готові викладачі кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей і залюбки приймають виклики молоді, навчаючи їх та навчаючись із ними.
Таким чином, мету семінарів було досягнуто успішно і результативно.


Окрім того, цей семінар став успішним і результативним для кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей ще й тому, що вже наступного тижня ми чекаємо на гостей із Pearson і Dinternal Education, а завдяки зусиллям доцента кафедри Найдьонової Алли особливим гостем стане директор Британських представництв в Україні – Майк Хадсон!


Запрошуємо усіх бажаючих на семінар, присвячений міжнародним екзаменам та онлайн вивченню англійської мови, що відбудеться 27 лютого 2018 року в стінах нашої рідної Альма Матер!


Оксана Іванова, 
завідувач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook