Катерина Довгань: в НУБіП студенти живуть справжнім студентським життям

January 25, 2018

      Як опинилася на факультеті землевпорядкування?
     Мій тато працював інженером-землевпорядником і я постійно бачила реальні перспективи у даній роботі, тому із вибором майбутньої професії навіть не було сумнівів. Спочатку, обрала Новокаховський агротехнологічний коледж, що на Херсонщині і усі чотири роки навчання мріяла, продовжувати здобувати спеціальність у столиці. Національний університет біоресурсів і природокористування України був лише одним із варіантів, але коли прийшла подавати документи, всі інші варіанти відпали самі собою. Захоплююча природа навкруги, вишукана архітектура і привітні люди в приймальній комісії таким мене зустрів наш університет і таким він є і зараз.


      Перші враження від навчання? Чи не настало розчарування, що не твоє?
     Взагалі не було таких думок що землевпорядкування це не моє. А навчаючись на факультеті землевпорядкування НУБіП, ні разу не пожалкувала про обрану професію. Тут не тільки професійно навчають фаху, а й дають можливість показати та розкрити себе у різних проявах, ще з перших курсів ми почали приймати участь у різних конференціях, круглих столах, семінарах, публікувати власні статті та тези, паралельно приймали участь у різних спортивних, культурно мистецьких та інтелектуальних конкурсах , одним словом жили справжнім студентським життям.
      Чи достатньо знань, які здобула на факультеті?
      Більш ніж достатньо. Студенти – випускники факультету землевпорядкування цінуються на ринку праці, як висококваліфіковані професіонали. На факультеті потужна рада роботодавців, багато моїх однокурсників вже працюють за фахом.
       Тяжко знайти роботу? Чи може вже працюєш? Розкажи як ти влаштувалася?
     Ще з перших років навчання на факультеті землевпорядкування, я активно вела роботу у студентській організації, очолювала культурно – мистецький відділ, разом із злагодженою командою організовували різні свята, конкурси, вистави та інше. Все це допомогло мені влаштуватись працювати на благо нашого університету у відділ виховної роботи та студентських справ. На даний час я очолюю цей відділ, але спеціальність землевпорядкування залишається в пріоритеті, зараз планую вступ в аспірантуру.


         Що найбільше запам’яталось за роки навчання?
        Різних моментів дуже багато, я пишаюся тим, що навчалась саме на факультеті землевпорядкування і саме в НУБіП України, що викладачами були дійсно професіонали своєї справи, наприклад, в коледжі чотири роки ми навчались по підручниках Дмитра Семеновича Добряка доктора економічних наук, професора, члена – кореспондента НААН України академіка Української академії наук , а в університеті, особисто з ним познайомилась, та мала за честь бути присутньою на його лекціях та доповідях на різних конференціях. Напевно, завжди буду згадувати практику в Боярці, де ми з однокурсниками мали можливість вивчену теорію перенести в реальну роботу. Також, не обійдеться без активної сторони навчання, Голосіївська весна, Пісенні баталії, Краса НУБіП , де сама брала участь і відстоювала честь факультету і багато багато іншого.
        Побажаєш щось студентам, які ще на шляху здобування вищої освіти?
     Хочу побажати успіхів у здобуванні професії, щоб ніякі негаразди не перешкоджали Вашому прагненню здобути вищу освіту. Будьте цілеспрямованими, активними та дружніми і тоді Ваші студентські роки дійсно стануть найкращими роками у Вашому житті.

 

Розмову провів Євген Бутенко, доцент кафедри управління земельними ресурсами
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook