Web of Science - шлях до наукового визнання

14 November 2017, 10:05

З 3 по 8 листопада 2017 року на базі ННІ післядипломної освіти проходили підвищення науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету. Чотириденний семінар на тему «Розширення можливостей наукового пошуку та популяризації власних досліджень за допомогою платформи Web of Science» відвідали викладачі кафедр філософії, педагогіки, методики навчання та управління навчальними закладами, української та класичних мов, соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, культурології, англійської філології, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, історії та політології.

Захід став чудовою нагодою поспілкуватися з фахівцями – представником відділу науково-технічної інформації, к.с.-г.н. Кирилюк Вікторією Іванівною, к.е.н., доцент Мельник Валентиною Іванівною, к.т.м., доцентом кафедри комп’ютерних наук Басарабом Русланом Михайловичем, які детально висвітлили інструментальні можливості платформи Web of Science, незамінного програмного забезпечення для кожного науковця EndNote.

Не оминули на заняттях і питання щодо особливостей реєстрації та роботи з особистими профілями на освітніх порталах Google Scholar, ResearchGate, ORCID. Викладачі опанували алгоритм реєстрації та оновлення власного профілю ResearcherID – глобального міждисциплінарного реєстру унікальних ідентифікаторів вчених від Thomson Reuters. Він дозволяє: створити профіль вченого (з поєднанням різних варіантів написання прізвища латиницею); сформувати перелік власних публікацій (як проіндексованих у Web of Science™ Core of Science, так і тих, що не увійшли до неї); визначити власні наукометричні показники (індекс цитованості, індекс Гірша); асоціювати свій профіль з ORCID; здійснювати пошук вчених (груп) за темою досліджень та створювати запрошення до співпраці.

Вітаємо наших колег! Бажаємо нових досягнень у науковій діяльності, росту індексів Гірша та рейтингових показників діяльності!

Я.М. Рудик, І.М. Савицька


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook