Факультетський "День науки" провела кафедра комп’ютерних систем і мереж

October 27, 2017

    У четвер 26 жовтня 2017 р. відбувся виступ професора кафедри Михайла Васюхіна з науковою доповіддю "Теорія і технології побудови геоінформаційних систем реального часу на прикладі навігаційної ГІС прецензійного землеробства" викликала неабиякий інтерес у колег та студентів. Професор представив сучасний стан українського програмного забезпечення для аграрного виробництва як дуже низький, але він є і це є обнадійливим. Одну з таких є програма DIGITAL, яку представив Михайло Васюхін, і за допомогою якої є можливість побудови геоінформаційних систем реального часу. Більш докладно він розкрив можливості програми на прикладі навігаційної ГІС прецензійного землеробства. В ході наукової доповіді він підкреслив, що такі системи в першу чергу використовуються у військових розробках, тому деякі складові методики є засекреченими.

   По завершенні доповіді професор відповідав на питання, яких до речі, виявилось не мало саме від студентства. Студентка 2 курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Діана Горекіна запитала чи доцільно для якісного 3-Д створення мап використовувати багато дронів чи супутниковий знімок, студенти 1 курсу тієї ж спеціальності Євген Мáлиш поцікавився чи можливо прийняти участь у аерофотозйомці і наскільки це дорого у наш час. Дарій Клєменьєв, студент 2 курсу запитав чи використовуються розробки які виконують аспіранти наукової школи професора М. Васюхіна десь в Україні, на що отримав ствердну відповідь. У ході обговорення сучасної теми прийняли участь запрошені гості Леонід Аніскевич (доктор технічних наук, професор кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка), Володимир Хиленко (доктор технічних наук, професор кафедри комп’ютерних наук), декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, та викладачі кафедри комп’ютерних систем і мереж Борис Гусєв, Андрій Блозва, Тетяна Осипова.

  Із заключним словом виступив Володимир Отченашко, начальник науково-дослідної частини Університету, професор кафедри годівлі тварин та технології кормів імені Павла Дмитровича Пшеничного.

   Він підкреслив наскільки зараз аграрні науки потребують впровадження сучасних інформаційних систем і технологій, розробок у сфері програмного забезпечення. Звернув увагу, як приємно бачити зацікавленість молоді і студентства висвітленим професором питання. Порадив результати бурхливого обговорення перенести у наступні зустрічі присвячені науковим розробкам кафедри, частіше спілкуватись на теми наукових викликів сучасної аграрної науки і освіти.

Дмитро Касаткін
в.о. завідувача кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook