Зустріч з Головою біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа»

October 4, 2017

 У продовження, започаткованої уже звичної практики, спільних зустрічей магістрів з представниками бізнесу, досвідченими управлінцями, успішними біржовиками, 4 жовтня 2017 року на кафедру біржової діяльності і торгівліі завітав Голова Біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа» Дубовський Олексій Євгенович. Метою даної зустрічі було інформування студентів-магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» про нинішній стан та проблеми розвитку біржового енергетичного ринку України.

   У межах зустрічі обговорювались актуальні проблеми формування та перспективи розвитку ринку енергоресурсів, використання наявного енергопотенціалу, визначення пріоритетів у впровадженні новітніх енерготехнологій, що потребують капітальних вкладень та підтримки держави.      Піднімалася проблема собівартості «зеленої енергетики» та обґрунтування іі економічної ефективності.
     Олексій Євгенович підкреслив, що енергетична незалежність – стратегічне завдання Уряду країни. На шляху його виконання важливу роль відіграє питання ефективного споживання енергоресурсів.
    Сучасний стан українського ринку енергоресурсів характеризується енергетичними викликами, що вимагають трансформації та адаптації до світової практики. Розвиток газового ринку України – одна з фундаментальних основ енергетичної безпеки держави.

Інтеграційні процеси, що відбуваються в Україні вимагають підготовки висококваліфікованих фахівців, компетентних у сфері біржової діяльності. У ході зустрічі, завдяки змістовній доповіді, що презентував Олексій Євгенійович, студенти кафедри мали можливість проаналізувати тенденції та перспективи розвитку біржового ринку енергоресурсів України.

У підсумку відбувся обмін думками, щодо правил біржової торгівлі, регламенту проведення електронних біржових торгів. Було досягнуто домовленості, щодо необхідності продовження практики проведення таких дискусій та надання їм регулярного характеру.

Матеріал підготували:
Завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі, д.е.н., професор Резнік Н.П.
Старший викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі, к.е.н. Жайворонок Л.В.


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook