Третій день міжнародного науково-методичного семінару на гуманітарно-педагогічному факультеті з представниками Університету Айови

6 September 2017, 19:55

Відбувся третій день міжнародного науково-методичного семінару на гуманітарно-педагогічному факультеті з представниками Університету Айови (США) Джоді Корнеллом та Керол Кінелі, який був присвячений питанням культури харчування, та порівняння традицій США та України.

На початку заняття Джоді звернувся до присутніх із запитанням, чи доводилося їм хоча б раз у життя вирощувати картоплю. І відповідь була майже стовідсоткова. А в Америці таку можливість мають тільки декілька відсотків студентів. Він також розповів про різні види супермаркетів та ринків, культуру харчування та особливості продуктів, навів приклад розпорядку дня.

Учасники семінару мали змогу дізнатися багато цікавого про розпорядок дня сучасних американців, їхні смаки, вподобання у їжі. Несподіванкою було дізнатися про те, що Джоді Корнелл настільки чудово обізнаний з українською національною кухнею і те, що він полюбляє відвідувати українські заклади харчування, такі як «Старий Львів», що знаходиться у Чикаго і куштувати українські страви, які, на його думку, не потребують перекладу, такі як борщ, вареники. В містечку Еймс та столиці штату Демойні можна знайти заклади з тайською, китайською, італійською, мексиканською, французькою та навіть українською кухнею. Найулюбленіша страва Джоді – піца та українські деруни зі сметаною. Тож, це ще раз доводить, що українська кухня знана в усьому світі. Керол Кінелі розповіла про те, як у її сім’ї вони вже багато років дотримуються збалансованого харчування, надаючи перевагу овочам, фруктам, молочним продуктам, стравам з риби і птиці.

Наші викладачі та студенти активно долучилися до розмови та дискусії. А відповідаючи на запитання студентів, які вони залишили нашим гостям вчора, Джоді Корнелл зазначив, що Сполучені Штати є не лише багатонаціональною, але й надзвичайно патріотичною країною, яку американці завжди характеризують як ‘melting pot of peoples’, країною з надзвичайно толерантним ставленням до представників різних національностей, з почуттям глибокої поваги до своєї історії та культури.

Козуб Л.С.
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу
Яременко Н. В.
доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook