Марина Шульга та Ірина Ткаченко стали призерами Всеукраїнської студентської олімпіади з педагогіки

April 11, 2017

      3-6 квітня 2017 р. відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із навчальної дисципліни «Педагогіка» серед студентів вищих навчальних закладів непедагогічного профілю, що проводився на базі Національного університету «Львівська політехніка». На цьому престижному кворумі гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України представляли студенти 3 курсу Шульга Марина і Ткаченко Ірина. Процес підготовки до участі в олімпіаді контролювався особисто деканом факультету професором Василем Дмитровичем Шинкаруком. Перед від’їздом до Львова наші студенти наполегливо готувались до трьох турів олімпіади. За теоретичну підготовку, творчу самопрезентацію учасниць другого етапу олімпіади відповідала кафедра педагогіки, а саме доценти Леся Миколаївна Маценко, Світлана Володимирівна Виговська та Руслан Васильович Сопівник. Штудіювали питання із загальної педагогіки, історії педагогіки, інноваційних технологій навчання і виховання. Та найцікавішою виявилась підготовка до творчого конкурсу, в рамках якого потрібно було розкрити свою педагогічну майстерність на тему «Етнопедагогіка мого регіону». Отож, Шульга Марина представляла етнопедагогіку Чернігівщини, а Ткаченко Ірина, відповідно, – Київщини. Доповіді наших учасниць супроводжувались колисковими піснями, майстер-класом із виготовлення ляльок-кувадок, красивими і змістовними презентаціями. Наші студенти помітно вирізнялись з-поміж інших своєю педагогічною компетентністю, майстерністю, артистизмом, емоційністю, та креативних підходом до вирішення поставлених завдань. Це особливо яскраво проявлялось у ході третього туру, де довелось розв’язувати складні педагогічні задачі та в оригінальній формі запропонувати журі спосіб їх вирішення. Марина Шульга та Ірина Ткаченко зуміли зачепити найпотаємніші струни душі, зворушити своїми виступами членів жюрі, які не стримуючи позитивних емоцій і сліз гучно вітали аплодисментами олімпійок нашого університету. 

   

     Це звісно позначилось на результаті. Крім НУБіП України, в олімпіаді брали участь представники ще чотирьох київських вишів – Національної академії внутрішніх справ, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури. З-поміж 28 учасників із 24 вищих навчальних закладів наші дівчата в особистому заліку завоювали два третіх місця, нагороджені двома дипломами ІІІ ступеня й сертифікатами учасників олімпіади.

     Діляться враженнями учасниці: «Львів зустрів нас сонячною погодою і вразив своїм теплом та привітністю. Національний університет «Львівська політехніка» гостинно привітав учасників олімпіади на їх наукових керівників. У перший день було організовано екскурсію до Музею університету, нам розповіли цікаві факти з історії створення та становлення вишу. Олімпіада відбувалася у три тури.
     1 тур – теоретичний – ми розв’язували 50 завдань різних рівнів складності. 2 тур – домашнє завдання – самопрезентація на тему "Етнопедагогіка мого регіону", у якому ми представили особливості етнопедагогіки Київщини та Чернігівщини. 3 тур – вирішення педагогічної задачі з використанням висловів відомих людей, прислів’їв, афоризмів.

     Після двох днів напруженої роботи учасникам була запропонована екскурсія містом «Невідомий Львів», а також похід до Львівської опери на виставу «Чарівна флейта».
     Ми отримали приємні емоції та безцінний досвід, обіцяємо не зупинятися на досягнутому і підкорити ще не одну вершину педагогічної науки!».

     По приїзді до Києва, призерів олімпіади тепло привітав декан гуманітарно-педагогічного факультету, професор В.Д. Шинкарук, побажавши їм підкорити не тільки Говерлу загальнонаціонального визнання, а й Еверест міжнародної слави. Колективу кафедри педагогіки та усім, хто причетний до становлення педагогічної складової нашого факультету, В.Д. Шинкарук побажав, щоб нива наставницького засіву рясніла золотими плодами.

 

      Отож, у скарбничку нашого факультету до переможного, першого місця всеукраїнської олімпіади з української мови (Вікторія Мацола), додалося ще два трофеї – два дипломи призерів Всеукраїнської олімпіади з педагогіки (Марина Шульга та Ірина Ткаченко). Хочу побажати нашим колегам і студентам одного: «Так тримати!!!».



Вітаємо переможців!


Леся Маценко,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook