Мистецький Арсенал. На перехресті минулого, сьогодення та майбутнього

March 30, 2017

24 березня 2017 року магістри 1 першого року навчання факультету землевпорядкування разом із своїми наставником доцентом кафедри земельного кадастру Бавровською Н.М. відвідали виставку “Музей новин” в Мистецькому Арсеналі.
Культурно-освітній проект Музей новин, приурочений до 20-річчя програми ТСН. Експозиція музею, яку представлена у головному виставковому просторі Києва - Мистецькому Арсеналі — розповідає про те, як створюються новини, як вони змінюють життя своїх героїв, розкриє таємниці рейтингів та внутрішню кухню виробництва новин, презентує унікальні експонати часів здобуття незалежності, а також представляє 100 головних новин України.
Основною метою відвідування проекту нам необхідно було зрозуміти: як народжуються новини та рейтинги, побачити головний прапор країни, відчутим себе президентом та прийняти присягу на Персопницькому Євангелію, спробувати себе в ролі ведучого і кореспондента ТСН, проголосувати за самі важливі новини в історії України, сфотографуватися з двигуном легендарного літака "Мрія", за допомогою окулярів віртуальної реальності потрапити на трибуну Верховної Ради України, дізнатися як склалася доля людей, які стали відомими завдяки новинам, адже магістри факультету землевпорядкування є ровесниками програми ТСН.
«ТСН – унікальний бренд для країни, який став свідком найвизначніших подій в Україні, а останнім часом ще й рушійною силою перетворень».
 



Експозиція музею налічує10 залів з інтерактивними зонами, кожна з яких присвячена окремій темі.
Головна новина цілої української історії – проголошення Незалежності 24 серпня 1991 року . Цій новині проект "Музей новин" присвятив цілий зал у Мистецькому Арсеналі.
Разом зі студентами ми відвідали цей зал, в якому розповідається не тільки про відображення цієї визначної події у новинах, але і представлені  цінні експонати: чернетки Акта проголошення незалежності України з особистого архіву Левка Лук’яненка.
 
Ми мали можливість побачити восьмиметровий стяг, який В’ячеслав Чорновіл та його соратники внесли до зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Відтоді найзнаменитіший прапор країни жодного разу не покидав стін парламенту.




 

Так, в одному з залів ми дізналися, як створюються новини, яким чином люди стають героями сюжетів і як змінюється їхнє життя після виходу матеріалу в ефір. Побачили роль всієї команди ТСН у процесі створення програми. А також, самі спробували себе у ролі ведучих.


 
Мали змогу побачити нагородні статуетки Руслани і Джамали, олімпійські медалі Лілії Подкопаєвої, чемпіонський пояс Віталія Кличка, космічну їжу і «Кобзар», який побував у космосі з Леонідом Каденюком, транспаранти 1991 і 2004 років, каски — свідки трьох революцій і багато іншого.





Студентам дуже сподобалося. Цей проект дозволив нам розібратися у складному процесі творення новин і у їх наслідках для життя кожного громадянина і держави в цілому.
 


Бавровська Наталія
доцент кафедри земельного кадастру



Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook