Поглиблюємо співпрацю з Поморською Академією в Слупську

February 15, 2017

     З робочим візитом до Національного університету біоресурсів і природокористування України завітав ректор Поморської Академії в Слупську (Польща) доктор біологічних наук, професор Збігнєв Осадовський та координатор навчальних програм «Подвійні дипломи» Євгенія Співаковська. 

     Розпочався візит з офіційної зустрічі з ректором Станіславом Ніколаєнком, на якій було обговорено результати дворічної співпраці між навчальними закладами та перспективи її розвитку в науковій та організаційній роботі. На сьогоднішній день, як зазначив ректор вже понад 130 студентів пройшли навчання та стажування в Поморській Академії в Слупську. З 2016 року за програмою «Подвійні дипломи» зі спеціальності «Екологія» навчається 11 осіб. Цього року розпочала свою реалізацію ідентична програма зі спеціальностей «Соціальна робота» та «Філологія» і вже 17 лютого на навчання до Польщі відбуває 65 студентів - екологів, соціальних педагогів та філологів.

     Збігнєв Осадовський подякував Станіславу Ніколаєнку за тісну та якісну співпрацю між вишами. Також зазначив, що в березні та квітні буде проведено дві спільні Міжнародні науково-практичні конференції, в яких активну участь братимуть викладачі і студенти Поморської академії в Слупську. Було також обговорено розробку у майбутньому спільних навчальних програм для спеціальностей «Менеджмент» та «Економіка» (з цього навчального року підготовка даних фахівців з’явилася в академії). Також ректори обговорили організаційні питання щодо фінансування освітньої діяльності навчальних закладів в Україна та Польщі, зокрема показники які впливають на рівень фінансування в Польщі (кількість студентів, аспірантів та докторантів, кандидатів, доцентів та докторів, професорів, кількість міжнародних проектів та наукових грантів, міжнародних договорів академічної мобільності і звичайно індекс цитування викладачів).

     Далі відбулася зустріч на гуманітарно-педагогічному факультеті, яку розпочав декан Василь Шинкарук. Він наголосив на необхідності і важливості розвитку співробітництва між Україною і Польщею у галузі освіти і науки. Республіка Польща відіграє важливу роль у зовнішній політиці України, що зумовлено спільною історією, тісними культурними та економічними зв’язками. Василь Дмитрович нагадав присутнім про те, що протягом двох років наш університет підтримує тісні зв’язки із Поморською академією, яка є знаним навчальним закладам на теренах Європи.

     У вузькому колі пройшла зустріч з деканом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколою Долею, на якій було обговорено важливі питання щодо подальшої співпраці, зокрема відкритті в Поморській Академії нової спеціальності «Біотехнологія» та магістратури зі спеціальності «Екологія». Ректор академії зазначив, що його виш отримав грант від Європейського Союзу на реконструкцію та створення 16 нових лабораторій, які будуть стосуватися спеціальностей «Екологія», «Охорона довкілля», «Біотехнологія».

     Ректор Поморської академії в Слупську професор Збігнєв Осадовський запевнив усіх присутніх на зустрічах у тому, що студенти НУБіП матимуть змогу отримати якісну європейську освіту, і познайомитися з історією і культурою Польщі. За словами ректора, роль українських студентів у розбудові польської вищої освіти є вкрай важливою, а отриманий закордонний досвід прислужиться українським студентам в розбудові власної держави.

     Окреслено також і перспективні напрями подальшої співпраці, зокрема щодо обміну науково-педагогічними працівниками та студентами.

Світлана Харченко,
вчений секретар гуманітарно-педагогічного факультету,
Юлія Рибалко,
заступник декана
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook