Проф. Чекаль Л.А. розпочав для аспірантів курс філософії

December 12, 2016

7 грудня 2016 року зав. кафедрою філософії проф. Чекаль Л.А. прочитав відкриту лекцію на тему “Філософська пропедевтика” для аспірантів. Це перша тема, з якої аспіранти починають свою подорож у всеосяжний світ філософії. Тому проф. Чекаль Л.А. акцентував увагу слухачів на світоглядному характері філософії та значущості тих соціальних функцій, які виконує філософія у суспільстві. Особлива увага була зосереджена на духовному та культурному потенціалі філософії, її здатності формувати критичне мислення.

Аспіранти продемонстрували високу зацікавленість матеріалом, що викладався лектором, активно включалися в дискусію та обговорення проблемних питань. Серед проблем, які зацікавили слухачів, були: наявність або відсутність свідомості у представників тваринного світу; феномен теоретичного мислення, який відкрила людству філософія; особливості штучно створеного людиною світу культури тощо.

На лекції були присутні викладачі кафедри філософії доценти Савицька І.М., Супрун А.Г., Культенко В.П., Лаута О.Д. Колеги відзначили високий викладацький рівень проф. Чекаля Л.А., майстерність у роботі з аудиторією.

Культенко В.П.,
Савицька І.М.,
доценти кафедри філософії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook