Студентка гуманітарно-педагогічного факультету Анастасія Казімір: закордонні стажування – на користь Україні

16 September 2016, 9:29

Я вивчаю німецьку мову на гуманітарно-педагогічному факультеті нашого університету й прагну стати перекладачем. Влітку цього року перебувала упродовж місяця на курсах німецької мови Sprachenakademie Aachen в місті Аахені. Туди приїхали навчатися з різних куточків світу, зокрема, Італії, Японії, США, Боснії, Росії, Македонії, Іспанії, Китаю, Великої Британії, Марокко, Єгипту та багатьох інших країн. Було дуже цікаво поспілкуватися з людьми – носіями іншої культури та менталітету.

 

Кожного дня, крім вихідних, у нас проводились чотиригодинні заняття німецькою мовою, під час яких ми не тільки вивчали граматику, а й також багато розмовляли. Крім навчання, у нас був гарно організований вільний час. Ми брали участь у різних тематичних екскурсіях по місту, виїздили в інші німецькі міста, відвідували музеї, ходили на перегляди фільмів, готували інтернаціональну вечерю. Звичайно, все це виключно німецькою мовою. Оскільки місто Аахен знаходиться на кордоні з Бельгією та Нідерландами, то у вихідні були організовані екскурсії в Бонн, Амстердам та Париж. Я мала змогу відвідати Брюссель, Маастрихт та Спа.

Изображение

Хочу зауважити, що як вступний тест, так і тест на сертифікат вищого навчального закладу, де я перебувала, я склала на оцінку «дуже добре». Це завдяки тому, що у нас на факультеті навчають за німецькими підручниками та німецькими методиками. Все, що проводили в Аахені німецькі викладачі, проводиться й на рідній кафедрі іноземної філології і перекладу. Особливо багато уваги приділяється практиці розмовної мови. Я щаслива тим, що буду фахово володіти німецькою та англійською мовами, а завдяки набутим знанням і досвіду закордонного стажування приносити користь своїй країні.

 

Изображение

Анастасія Казімір,
студентка гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook