Доторкнутися до мистецької України можна хіба що душею…

November 21, 2015

 Україна мистецька, Україна пісенна, Україна козацька, Україна – єдина родина у піснях хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С. А. Семеновського. Ця хорова група зачарувала студентів груп СП-1501 та СП-1502 гуманітарно-педагогічного факультету своїм неперевершеним виконанням, що підносило душі у височінь до України духовної, калинової, солов’їної, медової… То раптом опускало на землю України полинової і трагічної…

Спочатку було слово…

Одне з провідних завдань вищого навчального закладу – виховання всебічно і гармонійно розвиненої особистості, громадянина України, патріота своєї держави. Для його виконання необхідно поєднувати зусилля науково-педагогічних працівників та студентства, адже в їх руках наше майбутнє. Першокурсники могли спостерігати у відеоматеріалах, презентаціях історичні події різних епох українського державотворення. Навряд чи є ще десь народ, який так цінує свободу і так недовго її мав!

19 листопада у межах одного з магістерських досліджень, яке присвячене розробці методики реалізації національно-патріотичного виховання студентської молоді у вищих навчальних закладах, студенткою спеціальності «Педагогіка вищої школи» Мельнічук Юлією (науковий керівник – доцент Виговська С. В.) було організовано й проведено виховний захід «Моя країна – Україна» для студентів першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету. Активну участь у ньому взяв народний ансамбль пісню і танцю «Колос» імені С. А. Семеновського (хорова група).

І була пісня нашого роду…

Основною метою заходу було формування патріотичного світобачення студентів з високими моральними цінностями та духом, людськими ідеалами та переконаннями, знанням історії і культури українського народу, національною свідомістю та людською гідністю, любов`ю до рідної землі, родини, свого народу, колективу університету, бажанням працювати задля розквіту держави, готовністю в будь-який час стати на захист Батьківщини, глибоким розумінням громадянського обов`язку, повагою до Конституції України, законів України, державної мови і символіки, історії університету та його видатних учених.

І були вдячні першокурсники…

Студенти-першокурсники (наставники Васюк О. В., Ковальчук Т. І.) висловили глибоку вдячність за проведене свято душі. Зворушені до сліз, розчулені, затамувавши подих, вони вслухалися у слово ведучих, вчилися у старшокурсників досвіду ведення сценічного дійства, вміння триматися, добирати цікаві факти, зачаровувати… Ще надовго залишиться у їх пам’яті, згадка про Небесну Сотню, Козацьку Україну, звитягу національних героїв, неозорі обшири наших земель і чорногуз із українським прапором у дзьобі…

І у кожного в серці своя Україна…

Студентка магістратури ІІ року
навчання спеціальності «Педагогіка
вищої школи» Юлія Мельнічук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook