Науковці НДІ лісівництва та декоративного садівництва прийняли участь у роботі VII Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики

November 10, 2015
Міжнародний виставковий центр

10–13 листопада 2015 р. за сприяння Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України у Міжнародному виставковому центрі відбувся Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з питань енергоефективності та відновлювальної енергетики. Близько 750 учасників долучилися до роботи Форуму, який став традиційною діловою платформою обміну досвідом між владою, бізнесом, науковцями та міжнародними експертами у сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики. Згадана подія була насичена різноманітними заходами, серед яких Круглий стіл «Ресурсна база розвитку ринку твердого біопалива», серед спікерів якого були представники ННІ лісового і садово-паркового господарства: Роман Василишин – директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва та Павло Кравець – доцент кафедри лісового менеджменту.

 

Активну участь у роботі Круглого столу взяли народні депутати, представники Держенергоефективності України, Українського пелетного союзу, міжнародних організацій, бізнесу та ЗМІ. В результаті було проведено жваву дискусію з питань фінансових інструментів стимулювання енергоефективності, державних ініціатив в житловому секторі та міжнародних проектів, енергоменеджменту у бюджетній сфері, місцевих ініціатив та міжнародного досвіду з питань використання місцевих джерел енергії (у тому числі і деревної біомаси), а також стан та перспективи розвитку відновлюваної енергетики в контексті євроінтеграційних процесів. Наші колеги акцентували увагу на питаннях застосування лісової сертифікації за схемою FSC, як інструментарію підтвердження сталості походження біопалива з деревини, а також на екологічно-збалансованому використанні ресурсного потенціалу лісових деревних відходів. Зауваживши при цьому, що використання енергетичного потенціалу деревної біомаси має здійснюватися на засадах сталості, не порушуючи балансу між ресурсним значенням та екологічними і соціальними функціями лісових фітоценозів.

 

Заступник директора ННІ ЛіСПГ,

Ковалевський С.Б.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook