Профорієнтаційна робота аспірантів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

November 2, 2015
36039, Україна, Полтава, вул.Пушкіна, 56

На кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції проходить своє навчання в аспірантурі здобувач Таран Тетяна Миколаївна. Мало того, що Тетяна Миколаївна чудово виконала у цьому році план аспіранта, але вона ще й сприяє НУБіП України та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у проведенні профорієнтаційної роботи в Полтавському технікумі харчових технологій, викладачем якого вона являється на даний час.

Полтавський технікум харчових технологій являється у Полтавській області провідним державним навчальним закладом І-рівня акредитації з підготовки молодших спеціалістів для різних галузей харчової та переробної промисловості України. Полтавський технікум випускає фахівців за такими спеціальностями:

-         Зберігання, консервування та переробка м’яса;

-         Зберігання, консервування та переробка молока;

-         Виробництво харчової продукції;

-         Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв

-         Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва;

-         Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок;

-         Обслуговування комп'ютерних систем і мереж.

Розповідаючи про НУБіП України Таран Т.М. зауважила, що Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. У 3-х навчально-наукових інститутах та 13-ти факультетах базового закладу університету (м. Київ) і в 10-ти відокремлених підрозділах НУБіП України – регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 26 тис. студентів та більше 600 аспірантів, докторантів і пошукувачів. А факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК займає лідируючі позиції в університеті та випускає фахівців ОКР «Бакалавр» та ОКР «Магістр» саме за запропонованими у технікумі спеціальностями.

Всі випускники зможуть продовжити навчання у нашому рідному Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Ректор Станіслав Миколайович Ніколаєнко сказав, що кожен викладач має привести абітурієнта до нашого університету, тому ми пішли трохи далі і абітурієнтів в університет залучають навіть наші молоді вчені - аспіранти.

Довідка: У сучасному розумінні професійний відбір бере початок від досліджень професора Кембріджського університету директора гальтоновської лабораторії євгеніки Карла Пірсона (1857–1936 рр.). Його книга «Вибір професії» відкриває список робіт з профвідбору. Пірсон створив перше бюро профорієнтації в Бостоні (США).

 Декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК,

докт. техн. наук Л.В. Баль-Прилипко

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook