Розпочалися практичні заняття з «Теорії і методики викладання плавання»

September 21, 2024
Студенти третього курсу спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» розпочали практичні заняття з дисципліни «Теорія і методика викладання плавання» у басейні.

Плавання – це вміння людини триматися на поверхні води і рухатися в заданому напрямку без сторонньої допомоги. У той же час плавання – це галузь знань, яка вивчає закони взаємодії тіла з водою. Як навчальний предмет плавання – одна із важливіших дисциплін спортивно-педагогічного циклу галузі фізичної культури та спорту. Крім того, плавання вважається важливою прикладною руховою навичкою.
 
Перед заняттям студенти ще раз ознайомилися із правилами поведінки, гігієни і технікою безпеки у басейні. У початковій частині заняття студенти пройшли тестування, завданням якого було визначити рівень володіння навичками плавання. Згідно результатів тестування група була розділена на дві підгрупи – ті, хто вміють триматися на поверхні води і рухатися в заданому напрямку без сторонньої допомоги, і ті, хто не вміють триматися на воді.
 
На першому занятті професор кафедри фізичної культури і спорту Віталій Шмаргун ознайомив студентів із підготовчими вправами освоєння з водою. Ці вправи направлені на ознайомлення з якостями води, прищеплюють навички занурювання, спливання, лежання на воді, сковзання та дихання у воду. Також, продемонстрував усі стилі спортивного плавання, якими мають оволодіти студенти після закінчення курсу.
 
Студенти отримали завдання відповідно до їхнього рівня підготовки.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичної культури і спорту

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook