Кубок України з пляжного футболу серед студентських команд ЗВО

15 September 2024, 19:53
З 10 по 12 вересня у Києві в «Місті спорту» на Гідропарку відбувся Кубок України з пляжного футболу серед студентських команд ЗВО. У Кубку взяли участь чотири жіночих і сім чоловічих колективів.

У жінок за нагороди боролися Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Сумський державний Університет, Національний університет «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка».

 

 

 
Серед чоловіків були представлені команди тих же ЗВО, що і у жінок, та ще додалися Київський національний університет харчових технологій, Київський національний університет будівництва і архітектури та Національна академія внутрішніх справ.
 
У дівчат беззаперечним лідером стала команда Полтави. Наші збірниці обіграли у першому поєдинку команду СумДу з рахунком 7:0. У другому – з полтавчанками, тримали виграшний рахунок 1:0 і лише наприкінці пропустили два м’ячі. У третій зустрічі збірна НУБіП України відчайдушно боролася за м’яч, не даючи суперницям підступитися до наших воріт. Тетяна Сидоренко (ф-т ветеринарної медицини) зробила не один сейв, але у третьому таймі трохи не вистачило фізичних сил, тож дівчата поступилися КНУ 1:4. Дебютний гол за нашу команду забила студентка 1 курсу економічного факультету Єлизавета Жовнір. Жіноча збірна НУБіП України достойно показала себе на цих змаганнях, ураховуючи ротацію складу, коли за нашу команду виступали першокурсниці проти досвідчених вікових суперниць.
За підсумками змагань жіноча збірна НУБіП України стала володарем бронзового Кубку України.
 
Чоловіча збірна з пляжного футболу НУБіП України у першій грі впевнено здолала команду «Полтавської політехніки» з рахунком 7:2. З командою КНУБіА зіграла – 3:5 і з другого місця відібралася до півфіналу.
На жаль, у півфінальному поєдинку наші хлопці поступилися НУХТу і лишилися змагатися за третє місце з командою НАВС.
Гра за третє місце була дуже цікавою. НАВС швидко забив два м’ячі, що трохи сплутало наші плани, але хлопці знайшли можливість відігратися. Перший гол у ворота суперника забив Антон Росс (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»), і за три хвилини до кінця гри Сергій Гибало (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») зрівняв рахунок. Однак підступна купина звела нанівець усі старання нашої команди. Після удару гравця НАВС м’яч потрапив у пісок, змінивши траєкторію, і наш голкіпер не встиг його відбити. Тож у підсумку четверте місце у Кубку України з пляжного футболу 2024 серед чоловічих команд ЗВО.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичної культури і спорту 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook