НУБіП України – дворазовий чемпіон Універсіади міста Києва

September 3, 2024

Завершилися ХІХ Універсіада міста Києва 2023-2024 рр. Цього року у змаганнях взяли участь 28 закладів вищої освіти столиці, що були поділені на 6-ть категорій: перша – спеціалізовані спортивні виші, друга – ЗВО, що мають факультети фізичного виховання, третя – ЗВО, що налічують кількість студентів денної форми навчання більше 10 тисяч, четверта – від 5-ти до 10-ти тисяч студентів, п`ята – менше 5-ти тисяч, шоста – приватні ЗВО. Наш університет відноситься до третьої категорії ЗВО.

Універсіаду було заплановано провести із 24-х видів спорту, але не вдалося виконати план у повному обсязі. Тож у підсумку, у ХІХ Універсіаді м. Києва студенти змагалися з 19-ти видів.
 
НУБіП України взяв участь у 16-ти змаганнях, а саме: волейбол чоловіки і жінки; баскетбол чоловіки; баскетбол 3х3 чоловіки і жінки; футзал чоловіки і жінки; перетягування каната чоловіки; футбол чоловіки; шахи; гирьовий спорт; важка атлетика; армреслінг; плавання; чирлідинг; настільний теніс.
 
Найвищі місця у ХІХ Універсіаді м. Києва посіли збірні команди НУБіП України з волейболу (чоловіки), з баскетболу 3х3 (жінки), гирьового спорту.
Найбільшу кількість очок нашому університету принесли збірні команди з футболу – 780; футзалу (чоловіки) – 675; волейболу (чоловіки) – 656.
За підсумками змагань НУБіП України набрав найбільшу кількість очок – 5295,5 і посів перше місце серед усіх вишів столиці, випередивши НУФВСУ на 792,5 бали і КНУБА на 1008,5 очки.
 
Вже другий рік поспіль НУБіП України перемагає в Універсіаді міста Києва не тільки серед ЗВО третьої категорії, а і всіх вишів столиці.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичної культури і спорту 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook