Навчальна практика з Гербології 2 курсу розпочалася з Снітинки

June 11, 2024

         З 05. 06. 2024 року в ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О. В. Музиченка (Київської обл., Фастівського району) цікаво та плідно розпочалася навчальна практика з «Гербології».

Під час навчальної практики студенти мали можливість закріпити свої теоретичні знання шляхом визначення потенційної засміченості ґрунту насінням бур'янів, проведенням аналізу та класифікацією сегетальної рослинності, а також досліджувати їхнє поширення та шкодочинність. 

 

Процес встановлення кількості та видів насіння, які присутні в ґрунті та можуть прорости в посівах культурних рослин. – важливий аспект для оцінки ризику виникнення бур'янів у майбутньому, що може впливати на вирощування сільськогосподарських культур.

   

 Використовуючи цей підхід, можна отримати важливі дані щодо рівня потенційної засміченості ґрунту насінням бур'янів, що може служити необхідною інформацією для розроблення стратегій контролю забур'яненості на полі.

      

 

Практика також включала вивчення методів збору, сушіння та зберігання бур’янів. 

 

               

  

 Завдяки цій практиці, студенти отримали важливі навички та знання з гербології, які сприятимуть їхньому подальшому професійному розвитку.

 

 

 

Яна Павлова

асистент кафедри землеробства та гербології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook