Навчально-ознайомча практика з овочівництва для студентів 1 курсу спеціальності "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство"

May 11, 2024

Практична підготовка є одним з основних елементів набуття відповідних компетентностей та знань студентами ОС «Бакалавр» у вищих навчальних закладах. Особливо важливою ця складова підготовки високваліфікованих спеціалістів є для спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». Тому на агробіологічному факультеті розроблена система різноманітних за функціональним призначенням практик. Для студентів 1 курсу – це навчально-ознайомча практика з овочівництва. Базою практики було  призначено НЛ «Плодоовочевий сад».

Впродовж тижня майбутні фахівці в НЛ «Плодоовочевий сад» ознайомилися з структурою колекційного поля кафедри овочівництва і закритого ґрунту, переліком культур та їх розміщенням на полях розсадника, способами розмноження овочевих рослин, вегетативними органами розмноження багаторічних культур, вирощуванням розсади з відкритою і закритою кореневою системою, доглядом за розсадою.

Мали можливість власноручно проводити сівбу насіння, висаджування розсади,  розпушування ґрунту, поливи, підживлення.

Віра Кутовенко,

 керівник навчально-ознайомчої практики

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook