Студенти спеціальності «Соціальна робота» здобувають досвід у Київській гімназії східних мов № 1

May 10, 2024
     Щоденно ми засвоюємо величезні обсяги різноманітної інформації: навчання за кордоном, робота у великих містах, пропозиції волонтерства та активний відпочинок, а також спілкування з друзями з будь-яких країн. Це відкриває безліч можливостей, але чи всі вони є надійними та безпечними?
З початку повномасштабного вторгнення ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми значно підвищився. Це пов’язано з тим, що частина людей виїхала на тимчасове місце проживання до Європи, частина переміщена всередині держави, а значна кількість людей примусово вивезені.
Студенти спеціальності «Соціальна робота» регулярно доєднуються до лекцій, тренінгів та заходів з метою набуття досвіду і практики, щоб стати професіоналом у своїй діяльності. В четвер, 9 травня, студенти 2 курсу у межах навчальної дисципліни «Етика та міжнародні стандарти» (викладачі: професор Ніна Тверезовська, доцент Людмила Чекаль), показали себе як справжні фахівці,провівши захід у закладі загальної середньої освіти – гімназії східнослов’янських мов про протидію торгівлі людьми та експлуатації.
 
 
Завдяки навичкам, набутим під час навчання, майбутні соціальні працівники змогли в інтерактивній формі розповісти, що таке торгівля людьми, які небезпеки та ризики чатують на людей, правила безпечних подорожей, до кого можна звернутися за допомогою і яку саме допомогу можна отримати особам, постраждалим від торгівлі. Під час заходу учні дізналися про головні передумови торгівлі людьми, наслідки експлуатації та насильства у суспільстві, на роботі чи в сім'ї. Також отримали необхідну інформацію та алгоритм дій щодо протидії подібним випадкам, адже зазначений вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.
Під час виховної години студентки, застосувавши мультимедійні технології, в ігровій формі надали учням 8-х класів актуальну інформацію, висвітливши гостроту проблеми. Жваво і цікаво пройшов захід, а ще несподіваним було отримання учнями солодощів.
 
 
Враховуючи сучасні обставини жорстокої війни росії проти нашої держави, особливо актуальною ця інформація є для всіх, адже постраждати від торгівлі людьми можуть жінки, чоловіки та діти, незалежно від віку, освіти та соціального статусу.
Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!
здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, групи СР-22001 б Любов Павліковська
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook