Представники гуманітарно-педагогічного факультету закріплюють позиції співпраці в сфері ситуаційнього менеджмента та лідерства

10 May 2024, 10:35
9–10 травня 2024 р. кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного ун-ту біоресурсів і природокористування України на запрошенняКАФЕДРИ ФЕШН ТА ШОУ-БІЗНЕСУ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ  долучилася у якості співорганізаторів до надзвичайно продуктивного заходу з формування освітньо-ідейної думки: VІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ
 «СИТУАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ І ЛІДЕРСТВО: ТЕОРІЯ, ІСТОРІЯ, КУЛЬТУРА ТА МИСТЕЦТВО УПРАВЛІННЯ».
Метою конференції визначалося обговорення актуальних проблем ситуаційного менеджменту та лідерства. Передбачалося висвітлення за наступними тематичними напрямами заходу:
1. Теорія та історія ситуаційного менеджменту.
2. Світова культура і мистецтво ситуаційного управління.
3. Лідерство і соціальний прогрес.
4. Лідерські якості та способи їх розвитку.
5. Культура, соціальна адекватність та відповідальність лідера.
6. Психолого-педагогічні технології формування харизматичних лідерів. 7. Лідерство і мистецтво ситуаційного управління в соціокультурній сфері.
Відкривав захід Ярослав Мартинишин, професор, голова оргкомітету конференції, засновник і керівник наукової школи «Мистецтво менеджменту», Головний редактор журналу «Socio-Cultural Management Journal» (до редакційної колегії якого також залучено представників кафедри соціальної роботи та реабілітації). 

НУБІП представила кафедра соціальної роботи та реабілітації у наступному складі:
Доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації, Демченко Ірина Іванівна, представила тему: «Сучасні концепції становлення професійної культури лідера в умовах соціальної згуртованост»
Доктор пcихологічних наук, професор, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації, Осадченко Інна Іванівна, представила тему: «Інноваційні технології розвитку лідерських здібностей сучасних менеджерів»
Доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації Супрун Дар’я Миколаївна презентувала доповідь: «Громадянська позиція університетів: інклюзивне лідерство – драйвер соціально згуртованого суспільства»)

Доктор філософії, доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації, Григоренко Тетяна Вікторівна, доповіла про технології формування лідерських якостей в парадигмі професійної підготовки.
Алєксєєв Олександр, магістр спеціальності "Соціально-психологічна реабілітація" Національного університету біоресурсів і природокористування України розкрив питання Формування лідерської громадянської позиції студентів університетів: інклюзивний підхід до прийняття рішень. Даний виступ заслуговує на окрему увагу.

У контексті своєї допові Олександр зазначив, що запорукою загального й професійного зростання молодого спеціаліста є виважене залучення до різноманітних сфер самовиховання засобом формування належного рівня компонентів професійної підготовки. Він закцентував увага на важливості та необхідності вивчення та втілення прогресивного світового досвіду в сфері інклюзії, підняв питання суспільних цінностей світового та національного рівня, проаналізував шляхи провадження в Українське Суспільство новітньої парадигми інклюзивного соціально-освітнього середовища в якості базису соціальної захищеності, соціальної згуртованості та відповідальності громадян Нашої Держави в умовах сучасних інтеграційних викликів засобом формування громадянської позиції та зобов’язання  університетів і зміцнення соціальної згуртованості загалу. Також магістрант окреслив актуальні питання ролі університетів у суспільстві, стратегії формування та впровадження інклюзивного підходу до прийняття рішень, здійснення профорієнтаційні роботи, сприяння кар’єрного розвитку студентів з інвалідністю, інтернаціоналізації освіти тощо. Він визначив ключові параметри конкурентоспроможності фахівця в суспільстві та вказав та актуальні шляхи та програми, що провадяться кафедрою соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Піднята тема викликала жваве обговорення загалу, зважаючи на її актуальність.

Долучена до заходу наукова спільнота отримала структуроване та цілісне уявлення щодо актуальних питань ситуаційного менеджменту та лідерства. Доповідачі висвітлили досвід провадження надсучасних стартапів, поділився проектними ідеями та поглядами. Завдячуючи професійній організації здобувачі отримали досвід з актуальних питань та отримали новітні робочі інструменти провадження кращих світових практик в ракурсі ситуаційного менеджменту та лідерства у новітніх соціальних вимірах. 
Сформована наукова думка, відкриті новітні можливості співпраці, розкриті питання, надані ідеї для роздумів мають активізувати діяльність фахівців у сфері ситуаційного менеджменту та лідерства, з точки зору громадянської позиції Університетів, що матиме позитивний вплив на розвиток Нашої Держави!
 
Григоренко Тетяна Вікторівна
доцент кафедри
соціальної роботи та реабілітації
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook