Круглий стіл "Наявні в Україні нормативні обмеження у сфері зайнятості для людей з туберкульозом – аналіз та пропоновані зміни"

2 May 2024, 13:41
30 квітня 2024 року Наталія Тілікіна, канд. екон. наук, доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП взяла участь у круглому столі "Наявні в Україні нормативні обмеження у сфері зайнятості для людей з туберкульозом – аналіз та пропоновані зміни", який організовано Міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я» та TBpeopleUkraine в даному напрямку в рамках проєкту “Захист трудових прав, зниження рівня стигматизації та забезпечення доступу до соціальних послуг для ЛТБ в Україні”, який реалізується за підтримки Stop TB Partnership та завдяки фінансуванню UNOPS.
 
Метою заходу було ознайомити представників ОГС та ТБ спільноти з ключовими положеннями Політичних декларацій з туберкульозу (ТБ) та загального охоплення послугами з охорони здоров’я (UHC) в контексті державної політики протидії туберкульозу, визначити роль ОГС та ТБ спільнот у реалізації цілей та зобов’язань цих Політичних декларацій та напрацювати орієнтовний план відповідних заходів, спираючись на визначену державою політику протидії туберкульозу.
 
 
 
Під час заходу широке коло партнерів з низки державних установ, ОГС та ТБ спільноти долучилися до обговорення попередніх результатів аналізу нормативних бар’єрів у сфері працевлаштування та зайнятості людей, які проходять лікування від туберкульозу.
 
 
Висловлені учасниками круглого столу пропозиції щодо доопрацювання представленого Аналізу є надзвичайно цінними для експертної команди Альянсу, адже дають можливість виокремити найактуальніші із запропонованих змін, щоб в подальшому сконцентрувати зусилля на їх втіленні.
асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Руслана БІЛИК
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook