РОЗРОБКА НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ДИСЦИПЛІНИ «ЦИФРОВЕ ТВАРИННИЦТВО» ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

24 April 2024, 13:43
Нюртінген

 Міжнародна співпраця дає можливість об’єднати різноманітні точки зору, досвід з різних регіонів, сприяє обміну знаннями для вирішення нагальних проблем і таким чином відіграє важливу роль у розвитку університетів.

Одним з проєктів над яким працюють співробітники факультету тваринництва та водних біоресурсів є SULAWE-ERASMUS-EDU-2022-CBHE (101083023) ,,Sustainable Livestock Production and Animal Welfare (SULAWE)", що фінансує Європейська Комісія. Проєкт реалізує концорціум, що складається з низки європейських та українських закладів вищої освіти. Його керівником виступає німецький університет Нюртінген-Гайслінген (Nuertingen-Geislingen University – NGU) у партнерстві з Шведським університетом сільськогосподарських наук).
У період від 6 до 16 квітня у рамках виконання проєкту SULAWE відбулася навчальна поїздка науково педагогічних працівників факультету тваринництва та водних біоресурсів Тараса Якубця та Михайла Матвєєва в університет Нюртінген-Гайслінген для розробляння модуля “Digital Livestock Farming”.
У своїх презентаціях Prof. Dr. Heinrich Schuele та Sara Pfaff ознайомили присутніх зі структурою закладу та навчальних програм університету NGU та особливостями навчання у ньому.
Prof. Dr. Stephan Schneider провів екскурсію навчальною фермою університету де навчають студентів.
Sara Pfaff розповіла щодо основних результатів проєкту „Digital Value Chains for a Sustainable Small-Scale Agriculture” (DiWenkLa), який реалізують у співпраці між університетами і 17 сільськогосподарськими підприємствами різного профілю.
У доповіді „Potential of Digital Farm Management tools for an efficiency dairy farming” Prof. Dr. Michael Schmid та  співвласник молочної ферми з утримання корів симентальської породи розповів про систему моніторингу здоров’я тварин, яку він використовує у своєму господарстві та важливості інтеграції даних різного походження для успішного управління фермою.
Prof. Dr. Albert Stoll презентував потужності та поточні дослідження технічного інституту університету Нюртінген-Гайслінген. Потому Prof. Dr. Stephan Schneider у доповіді „NIRS Technology for feed analysis in livestock production” зупинився на важливості аналізу кормів та менеджменту годівлі задля зменшення викиду парникових газів.
Johannes Fuchs розповів щодо нових підходів до організації самоосвіти студентів. Christoph Stumpe – за використання різноманітних даних для прогнозування продуктивності пасовищ „Grassland yield prediction and mapping in small-scaled regions”.
Стажування виявилося досить насиченим та різноманітним, оскільки окрім лекцій учасники отримали змогу відвідати низку молочних ферм та свиноферму, які вирізняються різним ступенем автоматизації та цифровізації виробництва.
Зокрема на сучасній дослідній фермі сільськогосподарського центру Баден-Вюртемберга (Das Landwirtschaftliche Zentrum Baden-Württemberg, LAZBW), у якій налічується 90 корів симентальської породи неабияка насиченість різноманітних цифрових систем обліку інформації. Це автоматизовані станції випоювання молока та роздавання концентрованих кормів телятам, доїльний робот DeLaval, автоматизовані кормові станції для обліку як концентрованих кормів так і загальнозмішаних раціонів для корів, системи цифрового визначення їх вгодованості та живої маси, система визначення положення їх на фермі.
 
 
 
 
Під час візитів на ферми учасники стажування отримали можливість спілкування з професорами (Barbara Benz та Stephan Schneider), які проводять наукові дослідження в рамках університету у сфері покращення добробуту тварин та зменшення викидів парникових газів у атмосферу.
 
 
Доцент кафедри                                                                                                         Іван ЧУМАЧЕНКО
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook