Практики з рослинництва розпочалися

April 11, 2024

На Демонстраційному колекційному полі сільськогосподарських культур починаючи з першого квітня студенти першого та другого курсу проходять ознайомчі та навчальні практики з рослинництва.


Студенти першого курсу знайомляться з структурою розсаднику, принципами побудови розсадника, переліком культур та їх розміщенням. Отримані знання є базою для систематизації рослин за виробничим принципом, що знадобиться при вивченні рослинництва на другому курсі. Колекційне поле є оазою для різних видів сільськогосподарських культур, включаючи нішеві, лікарські та енергетичні. Студенти мають можливість ознайомитись з морфологічною будовою важливих для агрономів видів рослин та протягом практики поспостерігати за ростом та розвитком озимих та ярих культур.



Для студентів другого курсу розкривається простір для застосування отриманих знань для ідентифікації видів та різновидностей злакових культур, проведення оцінки стану посівів, встановлення фенологічних фаз та підбору заходів поліпшення стану посівів, або оперативного реагування та патогенні стани посівів.
Студенти обох курсів можуть взяти участь у сівбі ранніх ярих культур, оцінці стану посівів і за бажання зібрати власні гербарні зразки.


Родзинкою, є можливість закласти власні невеликі полігони з певними культурами, за якими потім можна спостерігати протягом навчального року, оскільки доступ до розсадника для студентів відкритий в час проведення занять.


У подальшому студенти використають отримані знання для завершення програми практики на дослідних господарствах НУБіП України: Великоснітинському НДГ ім. Музиченка та Агрономічній дослідній станції.


Богдан Мазуренко, Любов Гончар, Олександр Шутий
доценти кафедри рослинництва
Вікторія Пилипенко, Людмила Карпенко,
старші викладачі кафедри рослинництва 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook