Фахівці ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі» та ПрАТ ДТЕК «Київські електромережі» успішно пройшли підвищення кваліфікації в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

April 12, 2024

Попри воєнний стан, колектив фахівців Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України на запит ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі» та «Київські електромережі» провів курси з підвищення кваліфікації для інженерно-технічних працівників.
У відповідності до заздалегідь погоджених вимог департаменту з локалізації втрат та збору даних замовника, колектив науково-педагогічних працівників інституту розробив навчальну програму «Фахівець з експлуатації приладів обліку електроенергії» та навчально-методичне забезпечення, комплекси тем, яке вже стало складовою платформи неформальної освіти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. В структуру курсу входять теоретичні та практичні модулі, тести для самопідготовки, медіа та відеоконтент, що створює додаткові можливості для набуття здобувачами освітньої послуги нових фахових компетенцій.

 

Тривалість навчання згідно програми - 1 тиждень очного навчання, який включає 30 аудиторних годин, 19 годин лекційних занять та 11 годин практичних. Заняття проводились у спеціалізованих навчально-наукових лабораторіях інституту, які мають сучасне обладнання та приладову базу.

 

Навчально-тематична програма передбачала розгляд актуальних тем електроенергетичної галузі: базовий курс теоретичних основ електротехніки, контроль та оцінювання показників якості електричної енергії в мережах 6 - 15 кВ, показники якості електричної енергії в системах енергоспоживання, джерела реактивної потужності, методи і засоби визначення схем включення електролічильників з вимірювальними трансформаторами струму та напруги, нормативні засади створення сучасних систем обліку електричної енергії, техніко-технічні рішення систем обліку електричної енергії, нанесення тавра на засоби вимірювальної техніки, технічні параметри та режими роботи мережевих, автономних та гібридних інверторів сонячних електростанцій, складання схем сонячної електростанції з мережевим та гібридним інверторами на базі VR-тренажера тощо.

 

З боку замовника заняття на тему: «Виявлення порушень в обліку електроенергії» проводили ментори -головні фахівці з локалізації втрат та збору даних ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні мережі» Михайло Черненко і Андрій Миколаєнко.

 

Після кожного заняття певний час відводився для обговорення та дискусійних питань.

Для якісного опанування матеріалу в інституті розроблена платформа неформальної освіти з електронними методичними матеріалами, доступ до яких надається під час навчання на курсах.

 

Тиждень напруженого навчального процесу завершився успішним складанням учасниками курсів підсумкових тестових завдань.
А на сам кінець, - втомлені, але задоволені собою здобувачі пройшли анкетування та одержали сертифікати про підвищення кваліфікації державного зразка.
Слухачі курсів провідний інженер ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі» Богдан Цілий та провідний інженер центру по роботі з комерційними втратами департаменту з локалізації втрат та збору даних ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Ігор Кирилюк високо оцінили фаховий рівень викладачів та стан матеріально-технічної бази.

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження постійно розширює коло освітніх послуг поза межами ліцензійної діяльності. Зокрема, у 2024 році планується провести низку таких заходів зі спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» для майже 200 слухачів.
Детально з програмами курсів підвищення кваліфікації можна ознайомитись на сайті інституту.

Світлана Макаревич,
координатор з проєктної діяльності
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook