Лекція професора Державного університету Сан-Хосе (SAN JOSÉ STATE UNIVERSITY) Бена Ріда для студентів факультету інформаційних технологій

5 April 2024, 13:23

    Практика запрошення закордонних фахівців для читання лекцій дозволяє студентам отримати унікальну можливість навчатися у світових експертів у галузі комп'ютерних технологій та кібербезпеки, що сприяє їх професійному зростанню та розширенню горизонтів знань.

    Одним з основних переваг запрошення закордонних фахівців є те, що вони привносять різноманітність підходів та перспектив у навчальну програму. Це дозволяє студентам побачити проблеми та виклики у галузі комп'ютерної інженерії та кібербезпеки з іншого кута зору і засвоїти нові підходи до їх розв'язання. Закордонні фахівці також діляться своїм досвідом та передають актуальні знання стосовно передових технологій та найкращих практик зі своєї країни або університету.

    У напрямі міжнародної співпраці, у режимі онлайн 04 квітня 2024 року перед студентами і магістрантами факультету інформаційних технологій відбувся виступ професора кафедри комп’ютерної інженерії університету SAN JOSÉ STATE UNIVERSITY, San José, CA, U.S.A. Бена Ріда (Ben Reed), який має глибокий і багатогранний досвід у галузі комп’ютерної інженерії (https://www.sjsu.edu/people/ben.reed/).

   Професор Бен Рід презентував цікаву і актуальну доповідь за тематикою представленої ним новітньої технології забезпечення зв’язку у мережах обміну даними, де зв'язок на основі типових технологій реалізувати проблематично.

    Варто відзначити, що цей напрям є визначним стосовно прифронтових областей України за сучасних реалій. Деякі із останніх публікацій професора, де розкривається суть доповіді можна подивитись за покликаннями:
- «A Mobile-First Disconnected Data Distribution Network»
https://drive.google.com/file/d/1nWv_BpnBDDOYhV0dkKt_6Qit-C8ClSJX/view?usp=drive_link
- «Securing Ad-hoc Delay Tolerant Networks»
https://drive.google.com/file/d/1Y7pDGkaPWdyTueAMSrpRmEOx8p86Qnaa/view?usp=drive_link

    Студенти четвертого курсу, а також магістранти першого курсу навчання кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки взяли участь у колективному обговоренні проблематики, дискутуючи, задаючи питання професорові.

    Загалом до заходу доєднались близько 45 студентів та магістрантів факультету інформаційних технологій. Особливою активністю відзначились, у тому числі, бакалаври та магістранти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» і 125 «Кібербезпека та захист інформації»: Кіщук Богдан Володимирович, Столярчук Артем Олегович, Макаєв Вадим Вікторович, Крижанівський Микола Сергійович, Комісаренко Денис Сергійович, Савчук Юрій Іванович та інші.

    Близько десяти студентів доєдналися до групи Discord, організованої професором Беном Рідом та студентами і магістрантами зі США – для подальшої колективної взаємодії за окресленою тематикою.

    Фрагмент відеозапису виступу професора Бена Ріда доступний за покликанням: https://drive.google.com/file/d/1mBvvve1nhiVlsutdvKBrm9MBzkcjHSr1/view?usp=drive_link.

Це перша лекція професора Бена РІДА у рамках запланованих заходів щодо співпраці, до якої будуть залучені студенти обох університетів. Сподіваємося на успішну колаборацію та проєкти


Олена Глазунова,

декан факультету інформаційних технологій

Валерій Лахно,

професор кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Вадим Шкарупило,

доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook