Відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з КУЛЬТУРОЛОГІЇ ТА ЕТНОКУЛЬТУРОЛОГІЇ

22 March 2024, 12:02

          Упродовж двох тижнів викладачі кафедри культурології та студенти нашого університету посилено працювали на культурологічній ниві. Студенти здійснювали наукові розвідки, розгадували ребуси на тему етнічної культури та українського мистецтва, готували творчі завдання.   

18 березня у змішаному форматі відбулася основна подія двотижневих наукових випробувань – фінал олімпіади з культурології та етнокультурології.
 
         До складу журі під головуванням завідувачки кафедри Ірини Майданюк увійшли секретар комісії доц. Ірина Сидоренко, члени комісії – доц. Ярина Пузиренко, ст.викл. Наталія Тітенко, ст. викл. Владислава Чайка, викл. Олена Невмержицька, асист. Ірина Литвиненко.
         Ірина Майданюк привітала учасників олімпіади та наголосила на важливості дослідження культурологічної та етнокультурологічної проблематики у процесі пізнання світу, становлення особистості, виховання громадянина. Доцентка Ірина Сидоренко пов’язала питання дослідження культури з питанням ідентичності. Доцентка Ярина Пузиренко акцентувала на репрезентації етнокультури в сучасному мистецтві, на особливостях символічного відображення дійсності. Асистентка Ірина Литвиненко зауважила на ролі культурних героїв у процесі самоусвідомлення особистості. 
         Студенти працювали за двома тематичними напрямками – «Теоретичні та практичні засади культурологічного знання» (секція «Культурологія») та «Теоретичні та практичні питання етнокультурології» (секція «Етнокультурологія»).
         Учасники олімпіади успішно захистили роботи – представили свої ідеї та відповіли на запитання членів комісії.
         Після заслуховувань доповідей від теоретичної частини перейшли до творчої практики. Одне із завдань полягало в аналізі творів мистецтва.
         Також учасниці олімпіади, які входять до складу народного дівочого вокального ансамблю «ОКТАВА» під керівництвом асистентки кафедри культурології Ірини Литвиненко, продемонстрували свою майстерність, виконавши українську народну пісню «Чорноморець, матінко…»
         Офіційний захід відбувся, проте роботи від студентів ще надходили, отож олімпіада продовжувалась. Члени комісії уважно розглянули кожну з робіт та відзначили високий рівень підготовки учасників олімпіади та їх великий інтерес до питань культурології та етнокультурології.
         За результатами І туру олімпіади у секції «Культурологія» переможцями стали:
1 місце - Новікова Олександра (1 курс факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Екологія»)
2 місцеЯмчинська Ярослава (1 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Соціальна робота»); Якименко Катерина (1 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Міжнародні відносини»)
3 місцеГончаренко Марія (1 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Міжнародні відносини»)
         За результатами І туру олімпіади у секції «Етнокультурологія» переможцями стали:
1 місцеГалушка Софія (2 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Філологія. Переклад»)
2 місцеДенисенко Ярослав (1 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Міжнародні відносини»), Волинець Анна (1 курс факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія»)
3 місцеМарчук Вікторія (2 курс гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Філологія. Переклад»); Лисун Ольга (1 курс факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія»
         Дякуємо усім учасникам за інтерес до культурологічного знання та вітаємо переможців олімпіади!
 
Ірина Сидоренко,  
доцентка кафедри культурології,
секретар журі 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook