Ukraine Global Faculty: магістранти першого року навчання спеціальності «Філологія» відвідали онлайн-лекції відомих зарубіжних науковців

February 21, 2023

Протягом січня-лютого 2023 р. під час зимових канікул магістранти першого року навчання спеціальності «Філологія» доєдналися до   міжнародної освітньої ініціативи Ukraine Global Faculty (UGF), у межах якої закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці проводять онлайн-лекції для української аудиторії.

    Особливості UGF100% онлайн-формат; доступ до архіву лекцій 24/7; контент англійською з синхронним перекладом на українську; широкий набір тем: від ІТ та інженерії до економіки та підприємництва; спікери світового масштабу, які підтримують Україну та українців; можливість поставити питання лектору та познайомитися з колегами; сертифікати про участь; безкоштовний доступ для всіх учасників. 

     UGF охоплює основні галузі знань, зокрема мистецтво та гуманітарні/соціальні науки, бізнес та право, природничі науки та математика, інформаційні та комунікаційні технології (ІКТ), інженерія та комп'ютерні науки.

     Своїми враженнями від відвідування онлайн-лекції  "An Introduction to Qualitative Methods in Research in the United States" (спікер – Jonathan Cisco, директор з освіти в Coursetune, старший науковий співробітник Академії вищої освіти і засновник The Grad Academy, академічної консультаційної групи для прoфесорів і аспірантів) поділився студент Євгеній Горькавий:

     «У середу8 лютого, ми мали змогу відвідати лекцію "Вступ до якісних методів дослідження в США", яка стосувалася сфери суспільних наук. Лектор розглянув якісні  методи дослідженняяк засоби, що дають відповіді на різноманітні запитання у галузі суспільних наук. Цим методам приділяють особливу увагу, оскільки існують ситуації, в яких не можна отримати необхідну інформацію шляхом кількісних досліджень.

     Якісні дослідження покладаються на нечислові дані, а саме: інтерв'ю, документи, спостереження тощо. Під час лекції ми мали змогу побачити роль кожного з означених видів якісних даних. Прикладом цього слугував конфлікт між друзями, в якому нам потрібно було з'ясувати погляди та позиції співрозмовників. Задля цього варто інтерв'ювати кожного окремо, аби почути їхні думки, провести спостереження за ними (за їхніми діями, поведінкою тощо), переглянути листування між ними. Як наслідок, ми повинні акумулювати отриману інформацію, проаналізувати її та дійти висновкуОтже,  якісний метод дослідження є доволі непростим.   Крім того, на лекції ми розглянули види (моделі) якісного дослідження. Пильну увагу звернули на етнографію та обґрунтовану теорію. Етнографія концентрує основну увагу на вивченні культури, тоді як обґрунтована теорія вивчаєфеномен інтересу. Розглянули декілька прикладів, які характеризують означені підходи, обговорили можливу поведінку студентів під час використання ліфту в студмістечку як приклад дослідження культури та традицій. Обґрунтовану теорію розглянули, звертаючись до проблеми насильства в школах, а саме: використання якісних даних для запобігання проявам насильства на ранніх стадіях.

 Підсумoвуючи вищенаведене, хочу зазначити, що прослухана лекція викликала в мене інтерес до суспільних наук. Я дізнався багато цікавого про якісний метод дослідження та загалом про соціологію. Здобуті зання стануть мені у пригоді під час написання магістерської роботи».

      Бажаємо студентам плідного навчання!

 

Євгеній Горькавий,

староста групи Філ-22001м,

Оксана Тепла,

доцент кафедри романо-германських мов і переклад

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook