Стажування доцента кафедри глобальної економіки Олени КІРЕЙЦЕВОЇ в Університеті Лотарингії

November 6, 2023
Франція
Доцент кафедри Кірейцева Олена з 1 по 31 жовтня 2023 року (наказ № 285 від 12.09.2023 р.) пройшла стажування на тему: «Українська Діаспора у Франції: соціально-економічні аспекти впливу та перспективи розвитку» в Університеті Лотарингії міста Мец, Франція.
Стажування пройшло під керівництвом доктора Віолети МОСКАЛУ, яка є засновницею Фундації Global Ukraine та автором унікальної україно-французької освітньої програми «Міжнародний менеджмент», на якій можуть навчатись тільки українці.
Під час стажування перед доцентом кафедри глобальної економіки ставились такі завдання:
Підписання угоди про співпрацю між Університетом Лотарингії та НУБіП України.
• Відвідувати лекції та практичні роботи студентів Університету Лотарингії для отримання досвіду.
• Написання колективної роботи на тему: «Українська діаспора у Франції: соціально-економічні аспекти впливу та перспективи розвитку».
• Участь у конференціях.
 
У 2022 році Асоціація «Echanges Lorraine Ukraine» та Фундація Global Ukraine розпочали спільний навчальний проєкт, завдяки якому українські студенти 3 року навчання можуть отримати франко-український диплом. Бакалаври мають можливість навчатися в Школі менеджменту IAE Metz, яка була створена у 1988 році й до сьогодні щороку пропонує своїм 1400 студентам навчальні курси для здобуття вищої освіти. Протягом 2022-2023 навчального року 40 талановитих українських студентів мали змогу стати першими, хто пройшов навчання, стажувався у європейських компаніях та отримати франко-український диплом.
Українські студенти стали справжніми народними амбасадорами, які втілювали різноманітні проєкти в сфері культурної, інформації та навіть кулінарної дипломатії. Вони ознайомлювали французів з українською історією, традиціями, літературою та мистецтвом.
Щорічно, в місті Мец проходить міжнародна ярмарка продуктів харчування Foire international de Metz (FIM). FIM залишив свій відбиток на цілих поколіннях, які рік за роком вносили свій внесок у встановлення неперевершеного характеру події. Створений у 1928 році FIM, став невід’ємною частиною регіональної культури. В цьому році ярмарка проходила з 29 вересня по 9 жовтня, мала понад 500 стендів, 11 днів подій, 3 ночі, 25 секторів активності. Цього року Асоціація Échange Lorraine Ukrainien та студенти франко-української програми вперше були запрошені на даний захід. Був організований стенд з українською атрибутикою (мед, вишиванки, українські прикраси, солодощі та інші предмети для декору).
Доцент кафедри глобальної економіки О. Кірейцева прийняла участь в організації українського стенду для виставки, в якій приймали участь українські студенти україно-французької освітньої програми «Міжнародний менеджмент».
Студенти прийняли участь в культурних заходах FIM, представивши українську культуру на відкритті фестивалю - українські традиції «сватання молодих», надали мастер-клас з українських танців та організували дегустацію української страви «Голубці».
11 жовтня Олена Кірейцева прийняла участь в організації VECHIRKA - першої студентської вечірки в українському стилі.
Вечірка була організована в честь посвяти студентів другого потоку «Міжнародний менеджмент». До вечірки був організований невеликий квест по місту для початківців де вони мали зібрати певну кількість балів та призів. Вечірка почалася зі слів клятви студентів перед дипломом та врученням естафети. На VECHIRKA були запрошені студенти, представники української діаспори і всі небайдужі до України.
Стажування Олени Кірейцевої прошло плідно, в атмосфері домашньої української гостинності, хоча і мало місце на сході Франції. За що особлива подяка доктору Віолеті Москалу, яка в чудовому французькому містечку Мец створила всі умови для комфортного перебування і навчання багатьом українцям.
 
к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки,
Олена КІРЕЙЦЕВА

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook