Кафедра культурології – берегині української пісні

October 14, 2023

      14 жовтня 2023 року виповнилося 80 років від дня народження Раїси Опанасівни Кириченко – жінки-легенди, яку сьогодні називають берегинею української пісні. На жаль, з життя вона пішла дуже рано, не доспівала… Та пам'ять про неї - козачку, вчительку, українку, - невмируща. Тож на її честь в Київському міжнародному центрі культури і мистецтв «Жовтневий палац» відбувся вечір пам’яті, де музика об'єднала нас у спільній пам'яті та вдячності до творчості співачки-легенди.
       Багато відомих артистів, ширі і теплі оплески глядачів, надзвичайно тепла і душевна атмосфера залу створювала приємні спогади про пісні Раїси Опанасівни, на яких ми виростали, любили, які співаємо і будемо співати, які продовжують розвивати та підтримувати неймовірно високий рівень українського пісенного мистецтва. І що приємно, багато з артистів – добрі друзі нашого університету, друзі кафедри культурології :

       Приємно, що у концертній програмі я виконав авторську пісню " Край" та разом із своїм сином Андрієм Рудим пісню " Батькові", який разом з Анастасією Нечаєвою був ведучим цього прекрасного мистецького заходу.

        У концерті брали участь мої колеги з кафедри культурології –народний артист України заслужений артист України Віктор Кавун та народний артист України, поет-пісняр Вадим Крищенко.

      Дуже приємно було відчувати підтримку із залу колег та студентів НУБіП України (В.Д.Шинкарука, І.М.Савицької, І.З.Майданюк, Г.М.Ржевського, О.М.Маценко, учасників мистецької студії " 7 сходинок"). Нас об'єднала любов і повага до рідного краю, до своїх традицій, до душевної української пісні та творчості незабутньої красивої жінки з прекрасним голосом, щирою українською душею та з прекрасними піснями, які люблять і цінують досі мільйони українців по всьому світу, - Раїси Кириченко! Такі концерти стають прикладом для покоління творчих молодих людей та дають нам можливість правильно розуміти і цінувати Богом даних нам батьків, родину, друзів та свою Батьківщину!
Разом – до Перемоги!


Роман Рудий, народний артист України, професор кафедри культурології
 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook