ООН 78 років: чи є політична перспектива?

October 24, 2023

Ця та чимало інших проблем постали у центрі уваги обговорень на Круглому столі до чергової річниці із дня заснування Організації, ініціаторами проведення якого, як зазвичай, виступили активісти науково-навчальних гуртків «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика», а організаторами – кафедра міжнародних відносин і суспільних наук за високопрофесійної підтримки керівниці гуманітарно-педагогічного факультету Савицької Інни Миколаївни.

Круглий стіл відбувся 20-го жовтня і зібрав близько ста учасників, серед яких були представники не лише гуманітарно-педагогічного, а й інших факультетів та спеціальностей. Зокрема, свої розвідки представили наші колеги з ветеринарного факультету (науковий керівник: доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Кропивко О.), автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій та робототехніки, транспортних технологій, захисту рослин (науковий керівник у всіх: доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Булгакова О.) та ін.
Приємною новелою для нас стала участь у заході наших друзів й колег з Чорноморського національного університету імені Петра Могили м. Миколаєва, що дозволяє у перспективі говорити про всеукраїнський рівень роботи гуртківців кафедри.
Відкрила Круглий стіл вітальним зверненням до його учасників декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, у виступі якої пролунала зокрема упевненність, що наполеглива наукова робота студентства дозволить у недалекому майбутньому вивести її на всеукраїнські та міжнародні шляхи.

В.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторія Хвіст, привітавши зібрання із такою непересічною подією у навчальному житті, побажала всім успіхів у науковій роботі та миру й перемоги у війні із ворогом.

Від імені викладацького та студентського загалу Чорноморського національного університету імені Петра Могили учасників Круглого столу привітав завідувач кафедри міжнародних відносин, професор Олександр. Шевчук.

Зворушливо пролунало слово до присутніх бакалавра-міжнародника НУБіП України, сьогодні бійця ЗСУ 3-ї Окремої Штурмової Бригади Українського інтернаціонального Легіону Головного Управління розвідки Міністерства оборони України Віталія Герасимчука.

Відзначаючи традиційну вже різноманітність та широке коло представлених на обговорення тем і питань, скажемо, що все ж таки більшість з них стосувалась участі України в заснуванні та роботі Організації, нагальної необхідності її реформування та перспективи розвитку й, навіть, існування взагалі.
Було заслухано 5 доповідей, навколо змісту яких й розгорнулась неабияка дискусія, при чому, скажемо без перебільшення, - на досить високому фактологічному, фаховому рівні.
Із результатами власних досліджень виступили:
Сорока Владислав, МВ 22002 б, НУБіП України
«ООН у сучасному світі: чи має організація історичні перспективи?», науковий керівник: доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Асатуров С.К.;

Гончаренко МаріяГуцол Наталія, МВ 23001 б, НУБіП України
«Участь України у створенні ООН», науковий керівник: доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Асатуров С.К.;

Бринза Катерина, Захист і карантин рослин 23003 б, НУБіП України
«Україна як співзасновниця ООН», науковий керівник: доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Булгакова О.В.;

Зінурова ІринаЛітвінов ДмитроЧікал Олександр, ІІ к., спеціальність:Міжнародні відносини та суспільні комунікації, Чорноморський національний університет імені Петра Могили ( м. Миколаїв )
«Проблема реформування ООН у сучасних умовах», науковий керівник: завідувач кафедри міжнародних відносин Чорноморського національного університету імені Петра Могили, професор Шевчук О.В.;

Марина ЗапорожченкоАнастасія КуцолабськаВалеріяШишкіна, МВ 20001б, НУБіП України
«Transformation of the international security space: Is it possible to create a new pillar for humanity?», науковий керівник: доцент кафедри міжевродних відносин і суспільних наук НУБіП України Кравченко Н.Б.

Учасники Круглого столу отримали, таким чином, можливість дізнатися чимало нового, відкрити для себе світ роботи ООН, її місій, діяльності щодо підтримки України та багато іншого.
Все це було, як завжди, надзвичайно цікаво, студенти ділилися своїми враженнями та хотіли б ще брати участь у таких заходах!
Насамкінець наукові підсумки Круглого столу підбив його науковий керівник Сергій Асатуров.

Сьогодні ми попрощалися до нових яскравих наукових зустрічей й обговорень.

     

     

     

     

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртків, організатор круглого столу
Владислава Юрченко,
бакалаврка групи МВ 23001 б

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook