Науково-практичний семінар «Міжнародна діяльність України в умовах економічних викликів» відбувся на кафедрі глобальної економіки

October 12, 2023
НУБіП України
11 жовтня 2023 року на кафедрі глобальної економіки економічного факультету відбувся науково-практичний семінар «Міжнародна діяльність України в умовах економічних викликів» з метою підвищення якості освітнього процесу у 2023/2024 навчальному році та удосконалення освітньої програми «Міжнародна економіка», спеціальності 051 «Економіка» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, вивчення передового досвіду міжнародної та національної економічної діяльності в умовах глобальних трансформаційних процесів, підвищення професійного рівня науково-педагогічних працівників, обміну досвідом між науковцями та фахівцями-практиками, підвищення ефективності та якості наукових досліджень.

Посилання на програму: sites/default/files/u404/robocha_programa_11.10.2023._doc_0.pdf

Запрошення за посиланням: sites/default/files/u404/11_10_2023_informaciyniy_list_seminar.pdf

Семінар відкрили проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій КВАША та декан економічного факультету Анатолій ДІБРОВА.
 
 
 
Захід проходив у двох форматах: дистанційному та очному в навчально-науковій лабораторії «AGMEMOD»У роботі семінару загалом прийняло участь близько 40 здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Міжнародна економіка», спеціальності 051 «Економіка» та близько 30 науковців.
Перший з пріоритетною доповіддю на тему: «Угода про асоціацію між Україною та ЄС», що сприяє вивченню ряду тем освітніх компонентів здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Міжнародна економіка» виступив Сергій КВАША – проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, доктор економічних наук, професор. У своєму виступі Сергій КВАША підняв питання, які включають основні угоди СОТ, що регламентують процеси міжнародної інтеграції. А також зосередив свою увагу на окремих розділах Угоди про асоціацію України з ЄС.
 
Наступна доповідь на тему: «Міжнародний досвід у веденні марикультури у Туреччині в умовах економічних викликів» виступив Микола ФЕДОРЕНКО – перший  заступник директора Державної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Державного агентства меліорації та рибного господарства. У своєму виступі доповідач зосередив свою увагу на міжнародному досвіді розвитку марикультури, а також провів порівняння з розвитком марикультури в Україні, а саме реалізація заходів з розвитку малого та середнього бізнесу у сфері національної марикультури має особливе значення не тільки для галузі рибного господарства, а і для економіки держави в цілому, та потребує всебічної державної підтримки, а тому обговорення цих актуальних питань в сучасних умовах сприяє вивченню тем ряду освітніх компонентів здобувачами вищої освіти.
 
 
  
На завершення роботи семінару завідувач кафедри глобальної економіки Наталія ВДОВЕНКО подякувала всім присутнім НПП кафедри глобальної економіки та усім запрошеним гостям за участь у роботі семінару, який був чудовою нагодою поспілкуватися науковцям із здобувачами вищої освіти. Дякуємо всім учасникам науково-практичного семінару «Міжнародна діяльність України в умовах економічних викликів»!
 
Марина ПАВЛЕНКО, асистент
кафедри глобальної економіки

    


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook