На побачення до Гутенберга прийшли журналісти-першокурсники НУБіПу

September 12, 2023

 

12 вересня студентам першого курсу журналістики вдалося відвідати Видавничий центр НУБіП України на практичному занятті з теорії журналістики у супроводі Чижа Івана Сергійовича.

  Розповіді про Йоганна Гутенберга та далекі часи винайдення верстата плавно підвели нас до найцікавішого: екскурс видавництвом, який проводив Рудик Валентин Олексійович. Студентам випала нагода побувати у кімнаті для дизайнерів та друкарській. Сучасні технології та обладнання дозволяють якісно виконувати роботу. Видавництво займається друком дипломів та додатків до них, підручників, принту на будь-яких твердих матеріалах. Деякі з екземплярів нам вдалося побачити наочно. В поліграфії дуже відчувався дух справжньої журналістики, тож протягом зустрічі ми плекали натхнення для подальшої роботи. Не менш захопливим був процес фальцювання та прошиття книг, за яким ми також мали змогу спостерігати.

 

  Найважливішим є те, що в роботі вже є альманах теперішнього другого курсу журналістики, який також представили на сьогоднішній зустрічі. Ми працюватимемо у такому ж форматі, тож надихаємося вже існуючим проєктом.
  Зустріч прокоментувала студентка першого курсу, головний редактор альманаху 2023, Прудка Влада:
«Як головний редактор, я дізналася багато нової інформації стосовно друку. Зрозуміла, що затягувати не можна, аби не затримувати виробництво. Наша команда згуртована, будемо працювати оперативно. Ми зможемо вчасно зробити якісну роботу і виконати поставлені нам завдання. Нам випала можливість, побачити роботу наших колег, які зараз на другому курсі. Подивившись на оформлення, дуже захотілося якомога швидше почати роботу над власним альманахом і поринути в цей процес з головою.»

  Дякуємо Валентину Олексійовичу Рудику, всьому складу Видавничого центру НУБіП України та Івану Сергійовичу Чижу за можливість отримати величезний досвід та натхнення для подальших, не менш масштабних звершень.


Конончук Карина
 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook