Гостьова лекція професора Екс-Марсельського університету Сіріла Асланова студентам спеціальності «Журналістика»

September 11, 2023

Кафедра журналістики та мовної комунікації Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжує традицію проведення гостьових лекцій. Такою зустріччю у режимі онлайн для студентів спеціальності "Журналістика" стала гостьова лекція "The Interest for Ukraine in Twentieth-Century French Literature" ("Інтерес до України у французькій літературі ХХ століття")яку прочитав для нубіпівців Сіріл Асланов - доктор лінгвістичних наук, професор Екс-Марсельського університету (Франція).

08 вересня 2023 року здобувачі вищої освіти та викладачі спеціальності "Журналістика" гуманітарно-педагогічного факультету малу нагоду прослухати гостьову лекцію професора Сіріла Асланова, який поділився своїми розмислами щодо зацікавлення Україною у французькій літературі ХХ століття.

    

Привітала учасників заходу Марина Навальна - завідувачка кафедри журналістики та мовної комунікації, яка представила учасникам зустрічі гостя та презентувала коло його наукових зацікавлень: мови та їх контакти, історичне мовознавство, порівняльне мовознавство, історія перекладу та поетика.

Сіріл Асланов - відомий у науковому світі науковець - доктор лінгвістичних наук, голова Міжнародного центру університетського викладання єврейської цивілізації, член Академії єврейської мови (Єрусалим, Ізраїль); професор Екс-Марсельського університету (Франція).

Учасники зустрічі були подивовані і глибиною філософського аналізу епохи ХХ століття, і літературними паралелями, які зробив лектор між французькою та українською літературами, і аналізом образів поезій, і влучністю спостережень над сьогоденням тощо. Упродовж гостьової онлайн-зустрічі лектор спонукав студентів до обговорення та дискусії у контексті українсько-французьких літературних паралелей: учасники зустрічі стали не тільки слухачами лекції, а й активними її учасниками. Наприкінці зустрічі всі охочі мали змогу поставити запитання професору. Аспектно, що лекція була прочитана англійською мовою, що не стало на заваді плідному спілкуванню.

Прослухавши змістовну та цікаву лекцію, студенти не тільки винесли для себе ряд важливих кейсів, які зможуть застосовувати в майбутній професії, а й отримали нагоду замислитись над сьогоденням: що відбувається з людьми, як ми змінюємось, і що на нас чекає у майбутньому? Зазначимо, що це не перша гостьова лекція, організована для представників нашого освітнього закладу. Перевага таких заходів у тому, що цей вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між навчальними закладами та комунікації науковців. Активність здобувачів вищої освіти, їхня зацікавленість у таких зустрічах мотивує колектив кафедри журналістики та мовної комунікації і надалі продовжувати практику проведення таких заходів.

Щиро дякуємо Сірілу Асланову за співпрацю, за лекцію, яка була щедро презентована студентам і викладачам НУБіП України, за актуалізацію важливих питань сьогодення - на часі осмислення цінностей буття. Сподіваємось на співпрацю та розширення дружніх контактів між двома закладами вищої освіти - Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Екс-Марсельським університетом.

Працюємо на перемогу!!! Все буде Україна !!!

Тетяна Семашко,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook