Ми всі - одна команда: в університеті організовано стартував новий 2023/2024 навчальний рік

August 14, 2023

Наш університет одним із перших в Україні у складних умовах воєнного стану 14 серпня розпочав новий 2023/2024 навчальний рік. Згідно рішення Вченої ради університету та наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 серпня 2023 р. № 749 для студентів денної форми навчання освітній процес розпочався у очному та змішаному  форматах.

З 4 вересня магістри 1 року навчання розпочнуть заняття в університетських аудиторіях та лабораторіях, що збільшить очну присутність студентів у кампусі. В університеті сьогодні робочий день розпочався святковою посвятою першокурсників у студенти на кожному факультеті та навчально-науковому інституті. Після завершення свята у всіх першокурсників з другої пари розпочалися навчальні заняття за завчасно сформованим навчальним відділом розкладом. Нагадуємо, що розклад занять розміщений на офіційному сайті за покликанням.

Студенти 2-4 курсів бакалаврату та 2 року навчання магістратури відразу з 1 пари дружно приступили до занять. У більшості академічних груп, які розпочали навчання очно, до занять приступили понад 90% студентів. Найкращі показники щодо відвідування студентами занять зафіксовані на факультетах: захисту рослин, біотехнології та екології, гуманітарно-педагогічному, аграрного менеджменту, механіко-технологічному, харчових технологій та управління якістю продукції АПК та інших.

На посвяті у першокурсники гуманітарно-педагогічного факультету, що  відбулася за участі ректора університету Станіслава Ніколаєнка, декана факультету Інни Савицької, голови наглядової ради НУБіП Миколи Томенка, професора Івана Чижа та колективів кафедри культурології, були присутні 467 першокурсників, велика когорта їх батьків та викладачів. Після заходу першокурсники зібралися в аудиторіях та класах під відкритим небом на зустріч з наставниками та завідувачами випускових кафедр, де відбулося знайомство студентів із основними вимогами організації освітнього процесу в університеті, правилами внутрішнього розпорядку, розкладом занять, структурою та територією університету, викладачами тощо.

Святково розпочався перший навчальний день на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. З вітальним словом від ректора Станіслава Ніколаєнка та керівництва університету до першокурсників звернулася декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко. На святі були присутні викладачі факультету та батьки студентів-першокурсників. Перший крок у доросле життя зроблено, урочисту Присягу студента НУБіП України прийнято! А відразу після свята у студентів  факультету розпочалися навчальні заняття за розкладом.

Особливий день для факультету захисту рослин, біотехнологій та екології – посвята першокурсників спеціальностей «Екологія», «Біотехнології та біоінженерія» та «Захист і карантин рослин». Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що першокурсники на факультеті активні, сміливі, впевнені та готові підкорювати нові вершини. Декан факультету, професор Юлія Коломієць щиро привітала присутніх та наголосила, що студенти обрали вірний напрям в житті, адже за рейтингом по Україні спеціальності факультету входять до ТОП-10 найбільш популярних. Голова ради роботодавців, генеральний директор BioNorma Ярослав Чабанюк привітав першокурсників та провів інтерактив під девізом «Крокуйте до своєї цілі вже сьогодні!»

Сьогодні, як і на інших факультетах, дружня родина факультету ветеринарної медицини поповнюється 271 першокурсником, які стали студентами і сподіваємося не лише продовжать традиції попередніх поколінь студентів, але й прославлять добре ім’я Університету. Як зазначив декан факультету, академік Микола Цвіліховський, цьогорічна вступна компанія була нелегкою для всіх випускників та їх батьків, і довелося докласти багато енергії і сил, щоб дійти до омріяної мети – стати студентом факультету ветеринарної медицини. Відмітимо, що до занять в очному форматі приступили всі курси здобувачів вищої освіти факультету ветеринарної медицини. Студенти розуміють, що без навчання в аудиторіях на факультеті, опанувати омріяну медичну спеціальність практично не можливо.

На агробіологічному факультеті, який очолює професор Оксана Тонха, сьогодні 13 академічних груп за двома спеціальностями «Агрономія» та «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» пройшли посвяту в першокурсники. На посвяті окрім студентів були присутніми куратори та викладачі, що допоможуть молоді швидко зорієнтуватися та стати невід’ємною частиною великої університетської родини. Кращим студентам Кіріллу Буйвалу та Володимиру Гончаренку, що отримали на НМТ 200 балів, доручили особливе завдання – урочисте запалювання вогню у «Чаші знань» разом з кращими вступникам усіх факультетів та ННІ. Одночасно з цим дійством на всіх курсах факультету успішно розпочався новий навчальний рік.

Урочиста посвята в студенти стартувала сьогодні і в ННІ енергетики і автомати, який очолює професор Віктор Каплун. Вчорашні випускники шкіл, ліцеїв, гімназій та коледжів радісно реагували на початок студентського життя. Мабуть під час посвяти кожен першокурсник, який стояв у шерензі на майданчику перед восьмим навчальним корпусом, мав відчути неперевершені почуття: «Я – студент НУБіП України і  цим пишаюся». Колектив інституту зробив вже 91 набір студентів, оновив лабораторну базу, придбав нові мультимедійні засоби навчання. Найактивнішими учасниками підготовки та проведення урочистостей стали наші першокурсники  Ірина Семенюк, Денис Дегтярьов, Олег Данільченко, Василь Титарчук, Ярослав Михальченко, Денис Чикалов та  інші.

Студенти 1 курсу спеціальностей «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура»  факультету тваринництва та водних біоресурсів, який очолює декан, доцент Руслан Кононенко на першій парі також пройшли урочисту. До цієї урочистої події долучилися всі викладачі факультету та батьки студентів-першокурсників. Після присяги студентів чекали перші навчальні заняття у стінах університету.

Незважаючи на атмосферу свята, викладачів та студенти розуміють, що освітній процес у складних умовах воєнного стану вимагає від них чіткого дотримання правил поведінки, самодисципліни, відповідального ставлення до своїх обов’язків та ефективної співпраці усіх учасників освітнього процесу. Для навчання за таких умов університет у теплий період часу використовує, окрім аудиторного фонду (лекційні аудиторії, групові кімнати, лабораторії тощо), класи на відкритому повітрі (екокласи), читальні зали корпусів та гуртожитків.

Особливу увагу деканати та дирекції приділяють студентам на очному форматі навчання, які вже здобувають свій перший академічний досвід  у лабораторіях та аудиторіях університету.


Вітаємо весь колектив Університету з початком нового 2023/2024 навчального року,
бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та успіхів у навчанні!

Кропіткою працею та успішним навчанням - до миру та перемоги України!

 

Ярослав Рудик, начальник навчального відділу
Оксана Зазимко, заступник начальника навчального відділу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook