Заселення студентів у гуртожиток — крок до нового етапу в житті

August 13, 2023

 Цьогоріч студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України впродовж трьох днів здійснювали поселення до гуртожитку: в п’ятницю старші курси, а в суботу та неділю першокурсники.

Так, 11 серпня 2023 року, як куратор наших старшокурсників, з 13.00 до 17.00 мала нагоду супроводжувати студентів гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України під час заселення у гуртожиток номер 6, що по вулиці Юлії Здановської, 65. 12 серпня естафету продовжили куратор 1 групи 1 курсу Богдан Грушецький та т.в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторія Хвіст.

     

Загальну атмосферу можна передати одним словом - свято, особливо для тих, хто вперше вирушає на навчання до університету. Це поєднує в собі відчуття нового початку, власної незалежності та можливості познайомитися з новими людьми. Для багатьох студентів це може бути важливою подією в їхньому житті.

І яке ж свято без гостей. Сьогодні у студмістечко НУБіП України завітали не тільки студенти, але і їхні батьки, бабусі і дідусі, брати і сестри, друзі.

Освоювали територію кожен по-своєму. Одні, залишивши речі, йшли на прогулянку університетом, інші одразу кидались облаштовувати оселю. А старшокурсники, то одразу йшли готувати трапезу.

          

Проживання в гуртожитку має багато переваг.
Для більшості студентів сьогодні - це перший крок до повноцінного незалежного життя, де вони самі відповідають за свої рішення і дії.
Під час заселення студенти з різних місць та культур зустрічаються в одному місці. Це дає можливість познайомитися з новими людьми, з якими можна поділитися досвідом та створити довготривалі дружні стосунки.
Багато студентів мріють про можливість жити самостійно, без батьківського нагляду. Заселення в гуртожиток дозволяє їм відчути цю незалежність.

          

Заселення в гуртожиток допомагає студентам швидше адаптуватися до нового графіку, навчальних завдань і життя на кампусі.
Згодом тут будуть проводитись різноманітні заходи для студентів і самими студентами. Це може бути своєрідним «відкриттям», можливістю весело провести час і знайти спільні інтереси з іншими студентами.
Заселення в гуртожиток позначає завершення одного етапу (наприклад, вступу до університету) і початок іншого. Це може викликати почуття досягнення та гордості за досягнутий результат.
Отже, заселення студентів в гуртожиток дійсно може бути сприйняте як свято, що відкриває нові можливості, знайомства та пригоди.
Комфортного вам проживання! Не забувайте воістину золоті слова заступника завідувача гуртожитку №6 НУБіП України Масаловича Юрія Степановича, з яким нам вдалося поспілкуватись: «Оселя любить чистоту і порядок»І не втрачайте у вирі повсякденності атмосферу свята, яку нам з вами сьогодні вдалося спіймати, вдихнути і насолодитись.

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
куратор групи МВ-21001б

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook