Лісівнича родина поповнилася молодим поколінням випускників

June 16, 2023

     Цьогорічний захист бакалаврських кваліфікаційних робіт зі спеціальності «Лісове господарство» став черговим випробуванням для 46 випускників. Тематика представлених робіт була різноплановою та охоплювала широкий тематичний напрям від питань класичного лісівництва, відтворення лісів, таксації лісу до найбільш актуальних проблем сучасної лісової науки в умовах війни. Захист відбувався в жвавій дискусії, до якої також долучився очільник університету.

     Екзаменаційна комісії відзначила високий рівень підготовки та володіння матеріалом багатьох випускників, які отримали найвищі позитивні оцінки. Особливо актуальними, цікавими як в практичному, так і науковому відношенні були роботи Юрія Назаревича, Тетяни Красник, які досліджували питання інтродукованих видів у лісовому господарстві України. Максим Гриценко вивчав процеси деструкції відмерлої деревини, що здобувають все більшої уваги в умовах змін клімату. Проблеми охорони лісів від пожеж в умовах військової агресії були детально проаналізовані в роботі Анни Русакової. Вона окреслила проблеми доступності лісових ділянок Сумщини для своєчасного виявлення та гасіння лісових пожеж, а також інші проблеми, що доводиться вирішувати у виробничій діяльності. За час підготовки своїх бакалаврських робіт, студенти були учасниками різних наукових конкурсів, презентували результати досліджень на конференціях, мають наукові публікації. Інші випускники теж продемонстрували глибоке розуміння обраної професії. Наприклад, цікаво було спостерігати як пристрасть до мисливства Владислава Пилипенка чи бджільництва Станіслава Карпюка реалізується в якісно підготовлених кваліфікаційних роботах.


     Принагідно треба зазначити, що дехто зі студентів (Гриценко М., Денисюк І., Хартонюк Т., Калита В., Редько Д., Семерей Ю., Туз І., Валовий Н., Коваль Д.) вже пройшли відбір і розпочинають польові роботи в складі бригад національної інвентаризації лісів. Тим не менше, ми всі чекаємо наших випускників на програмах магістерської підготовки рідного університету.


Голова екзаменаційної комісії,
В. Миронюк

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook