Майстер-клас для студентів-міжнародників: міжнародні переговори

May 6, 2023

04 травня 2023 року за особистої участі завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Олександра Шевчука, викладачів кафедри та студентів-міжнародників відбувся майстер-клас на тему «Розбудова миру (peacebuilding): чи є можливості під час війни?».

     

На запрошення кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та згідно з умовами договору про співробітництво та організацію взаємовідносин між НУБіП України та неурядовою громадською організацією Центр громадських ініціатив «Ідеї змін» майстер-клас провела президентка Центру громадських ініціатив «Ідеї змін» Олена Захарова, яка є експерткою у сфері розбудови миру та має досвід роботи у низці діалогових проєктів, спрямованих на вирішення конфліктів. Крім того, лекторка має дипломатичний досвід, зокрема працювала радником Департаменту політики та безпеки МЗС України, а до цього першим секретарем у Посольстві України в Канаді, наразі – начальник Відділу міжнародної співпраці та комунікацій Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України.

     

Друге заняття було присвячене питанню ведення міжнародних переговорів у сучасних умовах.

Учасники майстер-класу, виконуючи симулятивні вправи, крок за кроком відпрацьовували етапи переговорного процесу.

Відслідковувалось, як змінювались позиції сторін в результаті переговорів? І наскільки важко чи легко було приходити до спільної думки при прийнятті рішень?


Було помічено, що на результат обговорень впливали особистісний фактор, гендерний аспект, буденне мислення.

Основними методами, що застосовувались сторонами переговорного процесу при врегулюванні конфліктних ситуацій, були компроміс та консенсус.

Наступне, третє, заняття майстер-класу буде присвячене дистрибутивним переговорам (distributive negotiations).


Запрошуємо всіх охочих!

  

 

Наталія Кравченко,
куратор заходу,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook