Семінар «Підготовка фінансових/кредитних дорадників: роль закладів аграрної освіти і науки»

April 24, 2023

     Відбувся семінар «Підготовка фінансових/кредитних дорадників: роль закладів аграрної освіти і науки», який було організовано проєктом «Технічна Допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» UAFATA, Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки України та Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ) для інформування щодо впровадження інформаційно-навчальної платформи для фінансових/кредитних дорадників та навчального курсу "Фінансово-кредитні ресурси для аграрної галузі", створених фахівцями Національного університету біоресурсів і природокористування України за підтримки проєкту UAFATA.

     Інтерес до заходу проявили та долучилися більше 100 учасників із представників закладів освіти, науки, територіальних громад, фінансово-кредитних та громадських організацій.
Серед основних питань, які виносилися на обговорення:
• фінансове та кредитне дорадництво в закладах освіти: чому це важливо (доповідач Корінець Роман Ярославович, директор НАСДСУ);
• інформаційно-навчальна платформа для фінансових/кредитних дорадників: від ідеї до створення (доповідач Швиденко Михайло Зіновійович, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій НУБіП України);
• електронний навчальний курс "Фінансово-кредитні ресурси для аграрної галузі" (доповідач Діброва Анатолій Дмитрович, декан економічного факультету НУБіП України);
• технічні особливості використання інформаційно-навчальної платформи для фінансових/кредитних дорадників (доповідач Саяпін Сергій Петрович, завідувач навчальної лабораторії розробки та впровадження інформаційних систем кафедри інформаційних систем і технологій НУБіП України).

     Тематика семінару викликала жваву дискусію, яка як передувала доповідям, так і продовжилася після кожної з них та у підсумковій частині. Основна увага приділена викликам, які виникли в реаліях війни. Це – підготовка, підвищення кваліфікації фахівців у закладах освіти (і не тільки), які володіють питаннями фінансово-кредитної грамотності; які можуть підготувати проєктну грантову заявку, які вміють і хочуть працювати з вразливими групами населення, зокрема ветеранами/ками; співпраця закладів освіти з фермерськими господарствами в регіонах та громадах тощо.

    Окремі аспекти дискусії започаткували нові тематичні напрямки для наступних семінарів і розвитку співпраці та використання набутого досвіду платформи електронного дорадництва.

Сергій САЯПІН
старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook