Викладачі гуманітарно-педагогічного факультету пройшли курси домедичної допомоги

April 15, 2023
Кожен з нас може опинитись у ситуації, коли комусь з рідних чи просто людині на вулиці необхідна допомога після надзвичайної ситуації. Саме від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого і чи буде він жити, адже саме перша домедична допомога дозволяє зберегти життя, поки не приїде швидка допомога.
  Дбаючи про безпечне середовище й викладачів, і студентів, в університеті зорганізували тренінги з домедичної допомоги, який тривав з 10 по 13 квітня 2023 р.
  На тренінгу з відпрацюванням найважливіших алгоритмів роботи домедичної допомоги викладачі гуманітарно-педагогічного факультету, що забезпечують дисципліни освітньо-професійних (бакалаврських та магістерських) та освітньо-наукових програм, навчалися визначати характер травми і важкість стану постраждалого, накладати турнікети та тиснучі пов’язки, переводити людину у стабільне положення, робити непрямий масаж серця, користуватися дефібрилятором.
 
ЩО ВАРТО ПАМ’ЯТАТИ КОЖНОМУ?
1. Перш за все, огляньте місце, де сталась надзвичайна ситуація, переконайтесь, що вашому життю чи потерпілого нічого не загрожує навколо.
2. Далі необхідно допомогти постраждалому вивільнитись від факторів, що можуть його травмувати (відокремити потерпілого від струмопровідних елементів, винести чи вивести із загазованого приміщення, погасити палаючий одяг чи допомогти забрати предмет, який міг затиснути частину тіла потерпілого).
3. Визначити характер і важкість отриманої травми.
4. Оцінити стан потерпілого та постаратись визначити вид необхідної допомоги - екстрена реанімаційна чи перша медична.
5. Зателефонувати в 103 та повідомити про постраждалого, коротко описати стан.
  Надалі ваші дії мають бути злагоджені та правильні – постійно контролювати загальний стан потерпілого, контролювати і підтримувати життєво важливі системи потерпілого (дихання, кровообіг) до прибуття медичного працівника або впродовж евакуації – medicover.ua.
  Дякуємо доцентові кафедри охорони праці та біотехнічних систем НУБіП України, кандидатові біологічних наук, тренеру-інструкторові компанії SAR, координатору групи «Гігієна та здоров’я» Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH) Тамарі Білько за надані знання.
 

Будьмо відповідальними громадянами!

Вивчаймо домедичну допомогу!

 
 Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook