Міжнародний парламентський онлайн-урок Освітнього центру Верховної Ради України «Японія на підтримку України»

March 10, 2023

     

09 березня 2023 року відбувся міжнародний парламентський онлайн-урок «Японія на підтримку України» організований Освітнім центром Верховної Ради України. До роботи конференції в дистанційному форматі долучились понад 230 учасників, серед них представники різних міст України, фахівці закладів вищої освіти, закладів загальної середньої освіти, наукових установ, дипломати, міжнародники. Активними учасниками заходу були студенти 3 та 4 курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Головними запрошеними гостями онлайн-уроку були Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський.

     

В ході цікавого та інтерактивне спілкування було обговорено питання підтримки України Японією в освітньому, економічному, культурному та дипломатичному рівні. Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський зазначив, що японська сторона безпрецедентно і з самого початку війни підтримала український народ як на державному рівні, так і на рівні пересічних громадян Японії. На запитання чи буде Японія підтримувати Україну після перемоги і допомагати відбудовувати країну, гості зазначили, що вже зараз у Японії готуються проекти по відбудові України, розпочато потужні кроки по створенню фонду, де будуть згенеровані фінансові та технічні ресурси.
У питанні освіти Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський зазначив, що із початку повномасштабного вторгнення 87 японських університетів прийняли близько 480 українських студентів на бюджетних засадах, в багатьох японських університетах відкрито курси з вивчення української мови.

У питанні культури Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі відмітив про можливості надання допомоги у відновленні культурних та церковних пам’яток, які були пошкоджені або цілковито зруйновані. Японський уряд з допомогою українського посольства вже розпочали конкретні кроки в цьому напрямі. Ще один важливий крок у співпраці між Японією та Україною – розмінування української території, на які уряд Японії вже виділяє фінансування, з метою якнайшвидшого знешкодження та убезпечення територій для проживання, роботи промисловості та ведення сільського господарства. Було зазначено, що сільське господарство України є важливим для усієї нашої планети, адже Україна – житниця світу, тому відбуваються постійні переговори з представниками сільськогосподарського бізнесу, допомога фермерам, надання посівного матеріалу, ознайомлення з передовими японськими технологіями тощо.

     

Японія долучилася до цілого ряду проектів з допомоги Україні, зокрема, для енергетичного сектора було надіслано значну кількість генераторів та запасних частин для відновлення енергетичної інфраструктури України. Окрім великої кількості гуманітарних вантажів, до України доставлено значну допомоги військового призначення – бронежилети, шоломи, зимовий військовий одяг, намети та багато іншого.
У питанні співробітництва потрібно спрямовувати зусилля на організацію взаємовигідних торгівельних домовленостей з виходом українських товарів на японський ринок та навпаки, розвиток інвестиційних та інших проектів.

Під кінець зустрічі модератори провели невеликий інтерактив, ознайомивши учасників зустрічі із загальними та цікавими фактами про Японію, стосовно політичної системи, культури, економіки, демографічної ситуації, туризму та кухню. Завершилось ознайомлення інтерактивним тестуванням та визначенням переможців.

 

  

Олеся Щука,
студентка 3 курсу спеціальності «Міжнародні відносини,
суспільні комунікації та регіональні студії»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook