День пам'яті Героїв Крут

1 February 2023, 10:51
 
Цьогоріч виповнюється 105 років від дня битви під Крутами, трагічної та легендарної сторінки української історії, що має символічне значення для нашого народу. Вона стала символом героїзму незалежної України.
Битва під Крутами, яка сталася 29 січня 1918 року на Чернігівщині неподалік Києва, стала символом самопожертви молодого покоління. Це був епізод збройного конфлікту між окупаційними силами російських більшовиків і курсантами, які щойно закінчили університет. Сотні молодих людей, які не мали військового досвіду, загинули у боротьбі за незалежність Української Народної Республіки. У результаті цих боїв 300 студентів було взято в полон і розстріляно без суду та слідства. Це був перший зародок явища, яке згодом перетворилося на масштабні репресії та голодомор.
Крути стали символом боротьби України за незалежність і прикладом для наслідування захисникам у війні між росією та Україною. Мужність і самопожертву молоді можна порівняти з мужністю і самопожертвою захисників Донецького аеропорту.
У березні 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупаційними військами, що наступали на Київ, та наші війська зупинили просування ворога, завдали йому болючих втрат і відстояли місто Ніжин у Чернігівській області.
Тож нехай вічною і світлою буде пам‘ять Героїв Крут і Слава всім Героям, хто боровся й бореться за свободу і незалежність, за суверенітет і гідність України та українського народу!
 

Ігор Коротков,

студент ОС «Магістр», 1 курс, 2 група 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook