День відкритих дверей в НУБіП

December 12, 2022

 

 

   На початку грудня (8.12.22-10.12.22) представники Національного Університету Біоресурсів і Природокористування України гостинно запросили випускників шкіл, ліцеїв, гімназій України на день відкритих дверей. День відкритих дверей в НУБіП - традиційний захід, долучившись до якого майбутні абітурієнти мають змогу отримати всю необхідну інформацію про ВНЗ, ознайомитися безпосередньо з організацією навчального процесу, побачити майбутніх викладачів та зробити такий необхідний у житті кожної людини ВИБІР, зробивши перші кроки до здобуття вищої освіти.

    Подібні заходи можуть бути корисними як для абітурієнтів, які ще не визначились з вибором майбутньої професії, так і для тих людей, які вже точно знають, з якою саме сферою діяльності бажають пов’язати своє життя; і якщо театр починається з вішалки, то заклад вищої освіти - з ДНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ. Це цілком зрозуміло, адже будь-яка університетська зустріч - інформативний діалог, цікаве проведення часу та нові знайомства. Завітавши на день відкритих дверей, люди мають можливість ознайомитися, перш за все, з історією Університету, дізнатися про життя та професійну діяльність видатних учених-працівників ALMA MATER, відомих випускників, поговорити про напрями наукових досліджень, факультети, за якими здійснюється підготовка в Університеті та про загальні правила прийому до ВНЗ.

    У рамках заходу щорічно проводяться зустрічі абітурієнтів та їхніх батьків із деканами та представниками факультетів, під час яких відвідувачі отримують детальну інформацію щодо навчального процесу та студентської практики, обговорюють перспективи працевлаштування випускників, не обминаючи теми організації дозвілля та побуту студентів.І хоча повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну та запровадження воєнного стану внесли свої корективи, фактично, у всі сфери суспільного життя, система вищої освіти має знайти РЕСУРС не просто вистояти, продовжуючи своє певне існування, а й вийти на новий рівень розвитку , гідно реагуючи на всі ті виклики, які перед нею постали задля збереження вищої освіти як такої в Україні.

   Ні для кого не є таємницею, що сьогодні український ринок праці переживає період глобальних змін. У світовому сучасному суспільстві спостерігається певна тенденція заміни фізичної роботи людини машинами і роботами. Такі масштабні зміни безпосередньо пов’язані з технологічним проривом нашого століття. Розвиток комп’ютерних технологій, штучного інтелекту, нанотехнологій, розвиток віртуальної реальності та генної інженерії диктують людству появу нових професій, і зрозуміло, що вибір професії є найважливішим кроком у житті людини, підходити до якого потрібно дійсно з максимальною відповідальністю як з боку самого абітурієнта, так і з боку тих людей, які беруть на себе сміливість давати будь-які поради абітурієнту на рахунок майбутнього навчання.

   Відомо, що на сьогоднішній день на ринку праці України найпопулярнішими професіями залишаються програмісти, інженери та архітектори, дизайнери, менеджери туристичного бізнесу, бухгалтери та аудитори, юристи, менеджери з персоналу, журналісти, викладачі, спеціалісти аграрної сфери ,технологи харчового виробництва та ін. Національний університет біоресурсів і природокористування України, який увійшов у 2022 році до десятки лідерів закладів вищої освіти України, посів 8 місце та підтвердив високий рівень освітнього процесу серед вишів столиці, увійшовши до трійки кращих закладів вищої освіти Києва, може запропонувати сьогодні майбутнім абітурієнтам опанування не лише вище зазначених спеціальностей, а й величезний спектр інших цікавих професій, на які варто звернути увагу. Університет нараховує 3 навчально-наукові інститути та 13 факультетів.

   Приємно усвідомлювати і те, що незважаючи на всі проблемні моменти, які Україна має сьогодні, абітурієнти обирають НУБіП, виявляючи бажання навчатися та здобувати освіту саме в Україні. Люди повертаються і це чудово, адже двері нашого університету завжди відкриті для Українського Розуму, Креативу та Розвитку.

 

Величко Ірина,
викладач кафедри англійської філології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook