Дебютний захист дипломних робіт магістрами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету

November 22, 2022

 Магістри другого року навчання впевнено крокують до завершення ще одного етапу на своїй життєвій стежині. Наразі фінальною стадією став захист кваліфікаційних магістерських робіт. Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» вдало дебютували, презентувавши результати свого наукового доробку шляхом публічного захисту. Враховуючи обставини, викликані аварійним та плановим відключенням електроенергії, перебоями мережі Інтернет та мобільного зв’язку було прийнято рішення провести захід у змішаному форматі (оф-лайн та он-лайн) з використанням платформи Zoom. Постерні презентації успішно продемонстрували 9 студентів заочної форми навчання та 12 студентів денної форми навчання.

     

     

Кожен автор магістерської роботи впевнено доводив актуальність свого дослідження та обґрунтовував значимість отриманих висновків. Якість доповідей, рівень наукової та професійної підготовки магістрів засвідчили члени екзаменаційної комісії у складі її голови – завідувача кафедри педагогіки, доктора педагогічних наук, професора Руслана Сопівника, а також проректора з науково-педагогічної роботи, доктора філологічних наук, професора Василя Шинкарука, декана гуманітарно-педагогічного факультету, кандидата філософських наук, доцента Інни Савицької, завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, доктора політичних наук, професора Олександра Шевчука. Присутніми на захисті були й наукові керівники та науково-педагогічні працівники випускових кафедр.

          

          

Доповіді студентів були присвячені актуальним темам у сфері міжнародних відносин на сучасному етапі та в перспективі, зокрема, безпековим питанням у різних регіонах світу, з урахуванням сучасних реалій на європейському просторі, в епіцентрі яких перебуває Україна; відносинам України та міжнародних інституціональних утворень; особлива увага приділялася аграрному секторі в контексті міжнародної співпраці; цікавість викликали теми інноваційного та неординарного характеру.

          

          

          

Формат конференції був побудований в комунікативній площині доповідача та бажаючих поставити запитання, що надавало їй дискусійного характеру із активною полемікою усіх учасників заходу. Прикметно, що до наукової дискусії долучилися і самі студенти, що засвідчило вчергове рівень фаховості наших випускників.

Щиро вітаємо наших перших випускників-магістрів.

Бажаємо магістрам-міжнародникам успіхів у подальшому професійному зростанні!

 

 

 Людмила Лановюк,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook