Першоршокурсники-гуманітарії: перші кроки до самостійного життя зроблено

September 19, 2022

   Вересневими вихідними нові члени родини гуманітарно-педагогічного факультету нарешті познайомились зі своєю другою домівкою. Поблизу гуртожитків можна побачити чимало людей: збентежені батьки, зацікавлені першокурсники та вже досвідчені студенти 3 та 4 курсів. У радіусі декількох метрів зашкалюють емоції, тож учасники заходу не могли ними не поділитись.

   Мати Надія виділялась серед натовпу своїм спокоєм. Жінка на відміну від інших батьків не метушилася та просто чекала на свою чергу. Таку поведінку матуся пояснює тим, що її дитина вже давно самостійна, тож для переживань приводу нема. Сьогодні Надія знаходиться на процедурі поселення не вперше, бо має ще старшого сина: «Умови в НУБіП значно кращі, бо зі старшою дитиною був поганий досвід. Хвилювались тільки через війну, довго думали – відпускати дитину в Київ чи ні. Але врешті-решт вирішили ризикнути та дати свободу доньці».

   Руслан Кулик тепер буде освоювати мистецтво журналістики. Хлопець залюбки поділився своїми враженнями з посмішкою на обличчі: «Студентське містечко здалось мені спокійним та затишним. Умовами гуртожитку був приємно здивований. Від подальшого навчання очікую нових цікавих знайомств та знань». Руслан також позначив, що найприємнішим для нього є факт здобуття свободи від батьків та перехід на новий етап життя.

   Війна внесла значні корективи в життя всієї країни, гуртожитки не стали виключенням. Заступник завідувача гуртожитку № 6 Юрій Масалович заспокоїв студентів та впевнив, що вони будуть проживати безпечно. Юрій провів справжню екскурсію бомбосховищем, обладнаним за всіма стандартами: «Тут можна пережити навіть хімічні атаки та ядерні удари завдяки системі вентиляції. Питної та технічної води вистачить на всіх, можна буде навіть помитись. В разі завалу будівлі її можна покинути через багаточисельні лази, що ведуть на вулицю, або інші гуртожитки».

 

   Завідувач гуртожитку Тетяна Фещенко каже, що особливих змін в процедурі поселення немає. Однак вона зазначила, що не слід забувати про ковід та дотримуватись маскового режиму: «Халатність людей призведе до нових випадків хвороби, тож треба бути обережним. Через війну всі забули про коронавірус, але він нікуди не подівся, тож ми потребуємо від студентів та батьків відповідальності, просимо вдягати маски».

   Таку саму картину можна побачити поблизу гуртожитків 2, 8 і 9, де також проживають студенти гуманітарно-педагогічного факультету. Завідувачі і цих гуртожитків Валерій Радченко, Анжела Шило, Лідія Йовенко спільно з деканатом і студентською радою доклали чимало зусиль, щоб зробити процедуру поселення максимально швидкою і комфортною.

 

   Поселення першокурсників під пильним контролем декана гуманітарно-педагогічного факультету Савицької Інни Миколаївни та заступників декана. Вона спілкувалася з батьками, підбадьорювала розгублених першокурсників.

   Новоспеченим студентам побажаємо творчої наснаги та успіхів. Нехай їх не лякають нові знайомства та знання, адже незвідане створене саме для того, щоб його пізнавати.

 

Лапін Олександр, Шуланд Каріна,
Одайник Крістіна,
студенти спеціальності «Журналісти»,
члени студентського гуртка «Медіакрок»


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook