Бакалаври-міжнародники завершили перший курс навчально-ознайомчою практикою

June 27, 2022

 Ми вже інформували всіх, хто цікавляться системою підготовки фахівців-міжнародників у НУБіП України, у першу чергу практичної її складової, про початок навчально-ознайомчої краєзнавчої практики у бакалаврів першого року навчання.

І ось, коли двотижневий відтінок успішно завершено, можна підбити певні підсумки, проаналізувати зроблене, дійти перших висновків щодо змісту, перспектив та відповідності якості навчання викликам часу й нагальним завданням підготовки спеціалістів. А також ясно зрозуміти вже зараз подальші дії кафедри щодо покращання практичної частини опанування фахом міжнародника, набуття відповідних компетенцій і програмних результатів навчання.
Практика у дистанційному режимі, тим більше, – і це головне, – в умовах війни, воєнного стану, не може не нести на собі відбиток наявних обставин, і тому вимагає підвищеної уваги до всіх її компонентів, починаючи від планування й до виконавської дисципліни як її організаторів, так й власне самого студентського загалу. І хочеться із приємністю відзначити, що її учасники в цілому достатньо успішно впоралися з певними проблемами, що вони не могли не поставати у часи, коли ми всі, як й Країна загалом, працюємо у буремні часи випробувань.
Вперше дистанційна навчально-ознайомча краєзнавча практика відповідно до оновлених планів тривала не тиждень, а два, що з одного боку поставило перед кафедрою зрозумілі додаткові завдання, а з іншого – підтвердило її готовність до такої зміни формату через напрацювання протягом вже тривалого часу відповідних професійних зв’язків із чималою кількістю баз, укладання договорів на практику тощо.
Суттєвою ознакою та відмінністю цьогорічної практичної сесії стало її політико-інформаційне спрямування. Якщо першу умовну частину заходів було традиційно вже присвячено теоретико-методологічним проблемам сучасного стану досліджень та деяким практичним питанням вітчизняного та світового, головним чином європейського, краєзнавства у безпосередньому поєднанні його із країнознавством, що воно є абсолютно доцільним з погляду на спеціальність, що її опановують практиканти, то другий тиждень саме й було переважно відведено політичним й інформаційним аспектам навчання.

     

Такими, зокрема стали зустрічі із давнім другом кафедри, однією із керівників Медіа-холдінгу «Медіа Група Україна», телеканала «Україна 24» Анною Степанець на тему: «Телебачення у пропаганді вітчизняного краєзнавства»закордонна інтернет-конференція «Державна політика у галузі краєзнавства» та розмова із директором ГО «Український Інститут політики», відомим вітчизняним блогером-аналітиком, членом ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету Русланом Олеговичем Бортніком на тему: «Політологія краєзнавства».

     

     

Всі вони очікувано викликали неабиякий інтерес аудиторії й жваві, треба це відзначити, дискусії.
Отже, ще один важливий крок на шляху до оволодіння азами обраної професії бакалаврами-першокурсниками зроблено, оформлено щоденники практики й індивідуальні звіти, успішно складено залік, проте попереду, крім таких бажаних й очікуваних канікул, ще багато-багато цікавого, корисного й необхідного, задля того щоб стати справжнім фахівцем обраної спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії.

  

 

 

Сергій Асатуров,
керівник дистанційної навчально-ознайомчої практики

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook