Перший день навчання в умовах воєнного стану

March 14, 2022

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Отож нам так і важко через те.

Ліна Костенко

   Як говорить одна наша студентка Світлана Омельчук: "Ніби все як зазвичай: ранок, підйом, кава, пари... Але насправді все не так...". Все не так, але ми не здаємося і продовжуємо навчання. І кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського сьогодні провела всі заплановані заняття у майже звичайному дистанційному режимі.

  Перший день навчання, напевно, був не легким для кожного. На 19 день тривоги і переживань так приємно було всім зустрітися і побачити один одного хоча б на екранах. Переконатися, що всі знаходяться в безпеці, і, нарешті, змогти відволіктися і подискутувати щодо звичних тем в агрономії.

   Викладачі кафедри сьогодні проводили заняття для студентів спеціальностей 201 "Агрономія" та 202 "Захист і карантин рослин", зокрема це дисципліни "Насінництво", "Селекція і насінництво" та "Спеціальна селекція". Приємно зауважити, що відвідуваність занять була значно вищою 50%.

   Розпочали перший день навчання професор Віталій Жемойда, завідувач кафедри Олександр Макарчук, старший викладач Євген Заїка та асистент кафедри Ірина Шпакович. Студенти активно задавали запитання по темі занять, але особливу увагу всі приділили питанню посівної компанії, зокрема це ситуація з наявністю насіннєвого матеріалу в господарствах, взаємозамінність сортів та інші. Також обговорювалися і вивчалися насінництво, гени стійкості сучасних сортів, сортові вирізняльні ознаки та характеристика сортів-синтетиків і гібридів F1 жита посівного, методи селекції, методика та техніка гібридизації різних культур.

   Варто зауважити, що наші студенти не втрачають оптимізму і мають бажання в організації та проведені додаткових індивідуальних занять вже в очному режимі.

Дякуємо всім студентам за проявлену активність! Сподіваємося на швидке повернення до звичайного режиму навчання.

Бережіть себе!

Все буде Україна!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook