Професійні досягнення НПП кафедри

21 January 2022, 17:36

 За результатами 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського мають наступні професійні здобутки:

- підвищення кваліфікації у вітчизняних науково-дослідних установах та закладах вищої освіти (ННЦ «Інститут землеробства НААН», Інститут біоенергетичних культур та цукрових буряків НААН; Миронівський інститут пшениці імені В. М. Ремесла НААН, Білоцерківський національний аграрний університет та ін.); 

 – стажування в закордонних науково-дослідних установах та університетах: інформація з стажування на базі університету Прикладних Наук Вайенштефан-Триздорф, Німеччина «Food biotechnology» включена до курсу «Генетика імунітету рослин проти хвороб і шкідників» проф. Ковалишина Г.М. та використані методи дистанційного навчання під час розроблення та атестації ЕНК (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2884); інформація з стажування на базі університету Прикладних Наук Вайенштефан-Триздорф, Німеччина «Food biotechnology» включена до курсу «Ринок сортів і насіння» проф. Жемойда В.Л та ін. 

- участь НПП у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах та інших науково-практичних заходах (за 2017–2022 рр. НПП взяли участь у  заходах та опублікували 150 тез доповідей); 
– участь у роботі наукових спільнот (Всеукраїнське товариство генетиків і селекціонерів ім. М. І. Вавілова (Башкірова Н.В., Жемойда В.Л., Заїка Є.В.); Центр інновацій «Сходи в майбутнє» в складі групи молодих вчених-біотехнологів (Заїка Є.В.), Міжнародне ґрунтове партнерство (Заїка Є.В.). М.В. Стародуб є членом Міжнародних товариств: електрохімічного (з 1997 року); Нью-Йоркської академії наук, Українського біохімічного товариства, Європейського товариства NEXUS та інших. За пропозицією вченої ради Халам університету м. Шеффілда (Великобританія) його обрано візитовим професором факультету «Мистецтв, комп’ютерингу, інженерії та науки»; National Coordinator of TNA Project Focal Point of National Designated Entity of UNFCCC Жемойда В. Л.
– за 2017-2022 рр. підготовлено та опубліковано 30 статей, у тому числі 8 – Scopus, 2 – Web of Sciense, видано 1 підручник, 2 навчальних посібники, 10 методичних рекомендацій.
 
 

 

 

Вітаємо всіх колег з уже досягнутими цілями та бажаємо творчої наснаги для нових звершень в 2022 році!!!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook