Адреса м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус 12, блок Д, кім. № 315Г

Пилипчук Оксана Станіславівна

Доцент

Доцент , Кандидат технічних наук
Дисципліни викладання

Технологія рибного борошна, Технологія переробки риби, Технологія переробки продукції тваринництва, Гігієна та санітарія галузі.

Освіта

В 2012 році закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України, спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», (КВ № 43918075); у 2013 році Національний університет біоресурсів і природокористування України та отримала диплом за спеціальністю» Якість, стандартизація та сертифікація» (КВ №45496564).

Дисертаційне дослідження

Обґрунтування біотехнологічних способів стимуляції відтворювальної здатності свиноматок. Спеціальність 03.00.20 «Біотехнологія

Наукові інтереси

Розробка безпечних харчових продуктів спеціального призначення.

Стажування

2023 р. - міжнародне стажування «Проблеми дистанційного навчання під час здобуття вищої технічної освіти» у Балтійській міжнародній академії (м. Рига, Латвійська Республіка) з 27 лютого по 09 квітня 2023 року.

 

Експертна, проектна та громадська діяльність

Голова ради молодих вчених факультету

Лауреат премії Верховної Ради України (2023 р.). 

Стипендіат Кабінету Міністрів України (2023 р.)

Вибрані публікації
  1. Tyshchenko, L., Shtonda О., Pylypchuk О., Menchynsk, A., & Shakhvorostova, V. (2019). Poultry fats. Compositional features and characteristics of their resistance to oxidation. Food Science and Technology, 13(4). https://doi.org/10.15673/fst.v13i4.1569 

  2. Holembovska, N., Tyshchenko, L., Slobodyanyuk, N., Israelian, V., Kryzhova, Y., Ivaniuta, A., Pylypchuk О., Menchynska, A., Shtonda, O., & Nosevych, D. (2021). Use of aromatic root vegetables in the technology of freshwater fish preserves. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 296–305. https://doi.org/10.5219/1581 

  3. Ivaniuta, A., Menchynska, A., Nesterenko, N., Holembovska, N., Yemtcev, V., Marchyshyna, Y., Kryzhova, Y., Ochkolyas, E., Pylypchuk О., & Israelian, V. (2021). The use of secondary fish raw materials from silver carp in the technology of structuring agents. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 546–554. https://doi.org/10.5219/1626

  4.  Menchynska, A., Manoli, T., Tyshchenko, L., Pylypchuk, O., Ivanyuta, A., Holembovska, N., & Nikolaenko, M. (2021). Biological value and consumer properties of fish pastes. Food Science and Technology, 15(3). https://doi.org/10.15673/fst.v15i3.2121

  5. Bal-Prylypko, L., Yancheva, M., Paska, M., Ryabovol, M., Nikolaenko, M., Israelian, V., Pylypchuk, O., Tverezovska, N., Kushnir, Y., & Nazarenko, M. (2022). The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 27–41. https://doi.org/10.5219/1712 

  6. Ustymenko, I., Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Ivaniuta, A., Tverezovska, N., Chumachenko, I., Pylypchuk, O., Rozbytska, T., Gruntovskyi, M., & Melnik, V. (2023). Development of sour cream with vegetable oils using a food emulsion stabilised by an emulsifying complex. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 159–169. https://doi.org/10.5219/1849

  7. Mushtruk, M., Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Gudzenko, M., Slobodyanyuk, N., Zhuravel, D., Petrychenko, I., & Pylypchuk О. (2023). Mathematical modelling of quality assessment of cooked sausages with the addition of vegetable additives. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 242–255. https://doi.org/10.5219/1845 

  8. Vovkotrub, V., Iakubchak, O., Vovkotrub, N., Shevchenko, L., Lebedenko, T., Holembovska, N., Pylypchuk, O., & Omelian, A. (2024). Quality and safety of pork meat after cooling and treatment with lactic starters. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 439–452. https://doi.org/10.5219/1954

  9. Iakubchak, O., Martynenko, O., Taran, T., Pylypchuk, O., Naumenko, T., Tverezovska, N., Menchynska, A., & Stetsyuk, I. (2024). Analysis of the hard rennet cheese microbiota at different stages of the technological process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 899–918. https://doi.org/10.5219/2011 

  10. Oliynyk, V. I., Zacharenko, M. O., Shevchenko, L. V., Mykhalska, V. M., Poliakovskyi, V. M., Slobodyanyuk, N. M., Ivaniuta, A. O., Rozbytska, T. V., & Pylypchuk, О. S. (2024). Acid-base balance and morphological composition of blood in high-producing dairy cows under cold stress. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(4), 723–727. https://doi:10.15421/0224104

  11. L. M. Tyshchenko, Pylypchuk, O., L. O. Adamchuk, & O. I. Akulonok (2021). Honey as a component of marinade for semi-finished meat products. Animal Science and Food Technology, 12(2), 73-81. https://doi.org/10.31548/animal2021.02.008

  12. Menchynska, A.A., Ivanyuta, A.O. Pylypchuk, O.S. Technology of mousse products from hydrobionts. Tavria Scientific Bulletin. Series: Technical Sciences. 2022. №1. С. 104-112. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2021- 25-09

  13. Pylypchuk, O., Tyshchenko, L., Israelian, V., & Mushtruk, N. (2022). Influence of parameters of marinating meat semi-finished products on the quality of the finished product. Animal Science and Food Technology, 13(2), 44-52. https://doi.org/10.31548/animal.13(2).2022.44-52

  14. Ustymenko, I. M., Slobodyanyuk, N. M., Savchenko, O. A., Tolok, G. A., & Pylypchuk, O. S. (2023). Research on the use of food emulsion and xanthan gum in yogurt with blended oil. Health of the person and the nation, 1, 49-62. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2023.49