
Адреса м. Київ, вул. Виставкова, 16, навчальний корпус 12, блок Д, кім. № 315Г
Пилипчук Оксана Станіславівна
Доцент
Технологія рибного борошна, Технологія переробки риби, Технологія переробки продукції тваринництва, Гігієна та санітарія галузі.
В 2012 році закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України, спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», (КВ № 43918075); у 2013 році Національний університет біоресурсів і природокористування України та отримала диплом за спеціальністю» Якість, стандартизація та сертифікація» (КВ №45496564).
Обґрунтування біотехнологічних способів стимуляції відтворювальної здатності свиноматок. Спеціальність 03.00.20 «Біотехнологія
Розробка безпечних харчових продуктів спеціального призначення.
2023 р. - міжнародне стажування «Проблеми дистанційного навчання під час здобуття вищої технічної освіти» у Балтійській міжнародній академії (м. Рига, Латвійська Республіка) з 27 лютого по 09 квітня 2023 року.
Голова ради молодих вчених факультету
Лауреат премії Верховної Ради України (2023 р.).
Стипендіат Кабінету Міністрів України (2023 р.)
-
Tyshchenko, L., Shtonda О., Pylypchuk О., Menchynsk, A., & Shakhvorostova, V. (2019). Poultry fats. Compositional features and characteristics of their resistance to oxidation. Food Science and Technology, 13(4). https://doi.org/10.15673/fst.v13i4.1569
-
Holembovska, N., Tyshchenko, L., Slobodyanyuk, N., Israelian, V., Kryzhova, Y., Ivaniuta, A., Pylypchuk О., Menchynska, A., Shtonda, O., & Nosevych, D. (2021). Use of aromatic root vegetables in the technology of freshwater fish preserves. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 296–305. https://doi.org/10.5219/1581
-
Ivaniuta, A., Menchynska, A., Nesterenko, N., Holembovska, N., Yemtcev, V., Marchyshyna, Y., Kryzhova, Y., Ochkolyas, E., Pylypchuk О., & Israelian, V. (2021). The use of secondary fish raw materials from silver carp in the technology of structuring agents. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 546–554. https://doi.org/10.5219/1626
-
Menchynska, A., Manoli, T., Tyshchenko, L., Pylypchuk, O., Ivanyuta, A., Holembovska, N., & Nikolaenko, M. (2021). Biological value and consumer properties of fish pastes. Food Science and Technology, 15(3). https://doi.org/10.15673/fst.v15i3.2121
-
Bal-Prylypko, L., Yancheva, M., Paska, M., Ryabovol, M., Nikolaenko, M., Israelian, V., Pylypchuk, O., Tverezovska, N., Kushnir, Y., & Nazarenko, M. (2022). The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 27–41. https://doi.org/10.5219/1712
-
Ustymenko, I., Bal-Prylypko, L., Nikolaenko, M., Ivaniuta, A., Tverezovska, N., Chumachenko, I., Pylypchuk, O., Rozbytska, T., Gruntovskyi, M., & Melnik, V. (2023). Development of sour cream with vegetable oils using a food emulsion stabilised by an emulsifying complex. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 159–169. https://doi.org/10.5219/1849
-
Mushtruk, M., Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Gudzenko, M., Slobodyanyuk, N., Zhuravel, D., Petrychenko, I., & Pylypchuk О. (2023). Mathematical modelling of quality assessment of cooked sausages with the addition of vegetable additives. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 242–255. https://doi.org/10.5219/1845
-
Vovkotrub, V., Iakubchak, O., Vovkotrub, N., Shevchenko, L., Lebedenko, T., Holembovska, N., Pylypchuk, O., & Omelian, A. (2024). Quality and safety of pork meat after cooling and treatment with lactic starters. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 439–452. https://doi.org/10.5219/1954
-
Iakubchak, O., Martynenko, O., Taran, T., Pylypchuk, O., Naumenko, T., Tverezovska, N., Menchynska, A., & Stetsyuk, I. (2024). Analysis of the hard rennet cheese microbiota at different stages of the technological process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 899–918. https://doi.org/10.5219/2011
-
Oliynyk, V. I., Zacharenko, M. O., Shevchenko, L. V., Mykhalska, V. M., Poliakovskyi, V. M., Slobodyanyuk, N. M., Ivaniuta, A. O., Rozbytska, T. V., & Pylypchuk, О. S. (2024). Acid-base balance and morphological composition of blood in high-producing dairy cows under cold stress. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(4), 723–727. https://doi:10.15421/0224104
-
L. M. Tyshchenko, Pylypchuk, O., L. O. Adamchuk, & O. I. Akulonok (2021). Honey as a component of marinade for semi-finished meat products. Animal Science and Food Technology, 12(2), 73-81. https://doi.org/10.31548/animal2021.02.008
-
Menchynska, A.A., Ivanyuta, A.O. Pylypchuk, O.S. Technology of mousse products from hydrobionts. Tavria Scientific Bulletin. Series: Technical Sciences. 2022. №1. С. 104-112. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2021- 25-09
-
Pylypchuk, O., Tyshchenko, L., Israelian, V., & Mushtruk, N. (2022). Influence of parameters of marinating meat semi-finished products on the quality of the finished product. Animal Science and Food Technology, 13(2), 44-52. https://doi.org/10.31548/animal.13(2).2022.44-52
-
Ustymenko, I. M., Slobodyanyuk, N. M., Savchenko, O. A., Tolok, G. A., & Pylypchuk, O. S. (2023). Research on the use of food emulsion and xanthan gum in yogurt with blended oil. Health of the person and the nation, 1, 49-62. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2023.49