Впливу змін клімату і переваги сталої біоекономіки – ключові теми дискусії Форуму ректорів і деканів Європейської асоціації університетів наук про життя

20 жовтня 2021 року
     У католицькому університеті м. Лювен, Бельгія 20 жовтня розпочав роботу щорічний форум ректорів і деканів Європейської асоціації університетів наук про життя.

     Робота форуму розпочалась із засідання ради асоціації ICA під головуванням президента асоціації ректора Вагенінгенського університету проф. Артура Мола. На засіданні ради присутні 15 членів, які представляють різні регіони Європи. НУБіП України і університети регіону Східної Європи і пострадянських країн представляє проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, який в цьому році завершує свою другу каденцію на цій виборній посаді.

     Засідання ради ICA розпочав декан факультету bioscience engineering, проф. Йос Ван Оршовен, який коротко представив Католицький університет та факультет. KU Leuven займає перше місце в Європі як інноваційний університет, п'ятий за активністю у європейській грантовій програмі Горизонт, 70-й у всесвітньому рейтингу QS.

     Католицький університет м. Лювен налічує понад 60 тис. студентів, із яких 12,4 тис. – іноземні студенти з понад 140 країн, 12 тис. співробітників, понад 7 тис. наукових працівників. Університет має 16 факультетів і реалізує 48 бакалаврських і 137 магістерських програм. Обсяг фінансування досліджень у 2020 році склав 522 млн. євро. Кількість проектів Горизонт – 514. Основні дослідження спрямовані на такі напрями як здоров'я людини і тварин, інженерія, біотехніка рослин, мехатроніка, біостатистика, сенсорика, біоекономіка, управління грунтами та водними ресурсами, мікробіологічні та молекулярні системи тощо.

     Окрім засідання статутних органів асоціації та проведення генеральної асамблеї асоціації протягом 20-22 жовтня відбудеться форум, на якому з ключовими доповідями з питань актуальних проблем європейської політики у сфері кліматично нейтрального сільського господарства виступлять представники Генерального директорату Європейської комісії, відомі науковці з університету Вагенінген, Нідерланди, університету Абердин, Велика Британія, Національного інституту аграрних досліджень Франції, представник топменеджменту компанії Syngenta Crop Protection.

     Як резюме форуму заплановано прийняття і підписання коммюніке від імені університетів наук про життя, спрямоване на попередження негативного впливу змін клімату і переваги сталої біоекономіки.

Олександр Лабенко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook